Джордже Михалевич е ликвидиран заради бизнеса си с диаманти –

...
Джордже Михалевич е ликвидиран заради бизнеса си с диаманти –
Коментари Харесай

Мъжът на Гуркова гръмнат заради диаманти



Джордже Михалевич е премахнат поради бизнеса си с диаманти – това разгласи Чад Томас, следовател от Дирекцията за стопански закононарушения в Йоханесбург.

Високопоставеният чиновник в полицията е безапелационен, че бизнесделата на Михалевич са коствали живота му. Съпругът на Наталия Гуркова е притежател на две огромни компании, занимаващи се с търговия на диаманти в Йоханесбург, твърди „ България през днешния ден “. Именно съперници в добива и търговията със скъпоценните украшения са главните заподозряни за покушението.

Самият бизнес на Джордже е бил законен по документи, само че проверяващите ревизират всички, с които е имал общи инициативи.

Чад споделя, че главната версия, по която работят проверяващите е, че мъжът на Гуркова е поръчан от чужбина.

„ По-конкретно: от източноевропейска страна. Не мога да ви кажа коя, тъй като не е в полза на следствието “, прибавя още Томас. На въпроса дали към убийството на Михалевич е причастен чешкият жител и кръстник на мафията в ЮАР Радован Крейчир, служителят на реда дава отговор негативно.

Именно хора на Крейчир стоят зад отвличането на бащата на Джордже преди пет години и все пак този факт не е задоволителен, с цел да бъде упрекнат. В предишното чехът е непосредствен на сем. Михалевич, само че пред 2011 година дружбата им се скапва поради спор на ползи. Оттогава се считат за обществени врагове в Йоханесбург.

Службите за сигурност нямат информация дали Наталия или някой различен от „ българската “ рода на Джордже е посещавала Южна Африка след атентата против него. Гуркова не е разпитвана като очевидец. По случая с всички формалности към освобождението на натрупа се е занимавала майката на Михалевич – Мира.

Неофициално близки на Гуркова разкриват, че тя е била в Йоханесбург безусловно за часове след убийството на мъжа си. Заради боязън, че нещо може да се случи на нея или двете им деца – Джорджия и Кристиян, Наталия не желае да стъпва повече там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР