Джорджа Мелони, която се очаква до края на месеца да

...
Джорджа Мелони, която се очаква до края на месеца да
Коментари Харесай

Бъдещият премиер ще трупа дългове, за да смекчи енергийния удар

Джорджа Мелони, която се чака до края на месеца да бъде посочена за министър председател на Италия, възнамерява да усили размера на държавните заеми, с цел да смекчи ударите, понасяни от бизнеса и семействата от високите цени на силата, оповестиха за Ройтерс два добре осведомени източника.

Мелони, чиято партия " Италиански братя " изведе десния блок до победа на парламентарните избори в края на септември, разгласи, че енергийната рецесия ще бъде първият тест за нейното държавно управление.

Под натиска на високата инфлация и скачащите цени на силата и газа, Италия към този момент е навлязла в криза, а финансовото министерство предвижда най-малко три тримесечия на стесняване на стопанската система.

Премиерът в оставка Марио Драги задели 66 милиарда евро под формата на дотации и данъчни отстъпки, с цел да подкрепи фирмите, консумиращи доста сила, и бедните семейства.

Въпреки това данни на финансовото ведомство сочат, че бюджетният недостиг е под оповестената от Рим цел, с помощта на приходите от акцизи и Данък добавена стойност, което значи, че Мелони има опция да " се разиграе ". Източниците, поискали анонимност, споделят, че тя ще се възползва от нея, с цел да извърши в целокупност задачите за недостиг, заложени от Драги още през април.

Говорител на Мелони отхвърли коментар. В изявление за Ройтерс от 25 август самата Мелони споделя, че ще съблюдава бюджетните правила на Европейски Съюз и няма да отвори нова дупка във финансите на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР