Джордж Ръсел може да се окаже много близо до наказание

...
Джордж Ръсел може да се окаже много близо до наказание
Коментари Харесай

В Мерцедес не са успели да спасят двигателя на Ръсел

Джордж Ръсел може да се окаже доста покрай наказване в някой от идващите стартове, защото ще има потребност от нов мотор с вътрешно горене в Баку. Британецът отпадна в 18 обиколка в Мелбърн поради щета в мотора, който инженерите на Мерцедес не са съумели да възстановят.

След надпреварата шефът на Мерцедес Тото Волф предвижда, че казусът е бил обвързван с един от цилиндрите на мотора, само че добави, че отборът ще направи обширен обзор на мотора, с цел да разбере от кое място е пристигнала повредата.

Според списание auto motor und sport моторът на Ръсел, както и турбото и мотор-генераторната група MGU-H, не са подлежали на възобновяване. Инженерите са разкрили външни тела в един от цилиндрите на мотора, което се е оказало и повода за отпадането на Ръсел. Все още не се знае дали батерията от хибридната система и елекктрониката, която ръководи работата й ще бъдат избавени.
 Хорнър чака оспорвана борба с Ферари и Мерцедес Хорнър чака оспорвана борба с Ферари и Мерцедес
Новият мотор на Ръсел в Баку ще е вторият му за този сезон, а всеки водач има право на три мотора с вътрешно горене за цялата година.
 Ръсел: За Верстапен щеше да е рисково, в случай че беше станал съотборник с Люис Ръсел: За Верстапен щеше да е рисково, в случай че беше станал съотборник с Люис
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР