Джордж Маргонис е генерален мениджър на Филип Морис България от

...
Джордж Маргонис е генерален мениджър на Филип Морис България от
Коментари Харесай

Близо 6 милиона са бившите пушачи по света, които спряха цигарите и преминаха към IQOS

Джордж Маргонис е общоприет управител на " Филип Морис България " от 2016 година Той има близо 17 години опит във Philip Morris International. Кариерата му в компанията стартира в отдел " Продажби " в " Папастратос " - гръцкия филиал на концерна. По това време той заема разнообразни позиции в отдел " Продажби, промоционални интензивности и ръководство на марката ". През 2009 година се мести в централата на компанията в Лозана, Швейцария, където заема позицията районен управител " Стратегии за продажбите " за района на Европейския съюз. През 2014 година е назначен като шеф " Продажби и дистрибуция " за Гърция, Кипър и Малта. Маргонис е приключил маркетинг и мениджмънт в Технологичния учебен институт (Technological Educational Institute) в Атина. Има магистърска степен по бизнес администрация от университета " Кингстън " (Kingston) във Англия.

Господин Маргонис, по какъв начин оценявате миналата 1 година за IQOS и Philip Morris в България?

Първо бих желал да кажа, че съм извънредно благополучен да бъда част от голямата смяна, която сега се случва в България. Радвам се, че тук имаме превъзходен екип от стимулирани хора, които съумяха единствено за една година да създадат смелата визия за бедимно бъдеще действителност. Аз в действителност съм оптимист, че България може да стане страна в която да няма цигарен пушек. Само за една година десетките хиляди българи минаха към системата на нагряване на тютюн. Тази наклонност е доста окуражаваща и ни кара да имаме вяра, че скоро ще пристигна времето, в което стандартните цигари ще останат в предишното, а промишлеността ще се развива напълно в посока реализиране на бъдеще без пушек посредством други възможности, които съставляват по-малко

С какво IQOS 3 е по-добър от предходния IQOS 2.4+?

Само месец след международната премиера в Япония, в България беше показано новото потомство устройства с нагряване на тютюн IQOS 3 и IQOS 3 Multi. Новата версия се отличава с усъвършенстван дизайн и функционалности, създадени напълно на база на получената противоположна връзка от потребителите във всички пазари, тъй че да дават отговор на техните условия за улеснение, издръжливост и експедитивност. С новата система IQOS ProtectPlusTM ние преосмислихме концепцията за експедитивност, отбрана и устойчивост за серията устройства IQOS 3. Подобрената технология на батерията дава по-дълъг витален цикъл на батерията, а холдерът е създаден тъй че да се зарежда по-бързо спрямо предходната версия IQOS 2.4+.

Това, което не се трансформира обаче, е новаторската технология за нагряване на тютюн и солидните научни данни, които стоят зад създаването на системата за нагряване. За нас е значимо да представяме по транспарантен метод достоверни данни за тези артикули, като по едно и също време с това се стараем да предложим на пълнолетните консуматори по-голямо многообразие, тъй че пушачите, които не желаят да спрат да пушат, да намерят своето устройство, което да им помогне да се откажат от стандартните артикули.
 Новите устройства iQOS 3 и iQOS 3 Multi към този момент са в България
Новите устройства iQOS към този момент са в България

Те ще се оферират в магазините на Philip Morris из страната

Планирате ли да продължите да разработвате и представяте нови версии на iQOS - 4, 5, 6 и така нататък?

Вече 15 години ние от Филип Морис Интернешънъл работим и влагаме над 4,5 милиарда $ в провеждането на научни проучвания, разработка и произвеждане на новаторски артикули без пушек, които имат капацитета да понижат вредата спрямо стандартните цигари. Първият ни и най-напреднал артикул от това ни портфолио е IQOS. Технологията към този момент е минала през 18 неклинични и 10 клинични изпитвания. Създаването на технологията за унищожаване на горенето и дима, което води до понижаване на нездравословните субстанции e голям пробив в нашата промишленост. Важно е освен да се създават артикули с понижен риск, само че и да се влага в тяхното непрекъснато усъвършенстване. С натрупването на нов опит и събирането на противоположна връзка от милионите консуматори по целия свят, тези усъвършенствания се случват все по-бързо.

Новата серия устройства с нагряване на тютюн IQOS 3 и IQOS 3 MULTI бе създадена единствено за две години в отговор на желанието на потребителите за по-интуитивни артикули. Ставаме все по-бързи в създаването и даването на продуктови усъвършенствания и нововъведения, които да оказват помощ на пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат, да преминат към по-добри други възможности по-бързо. И ние ще продължим да се придържаме към безкомпромисната си ангажираност към непрекъснати усъвършенствания и нововъведения. Отдадеността и стремежът ни към научно и инженерно съвършенство е основен фактор в постигането на смелата ни визия за създаване на бъдеще без пушек.

Как се приема бездимното ви устройство от потребителите?

Вече близо 6 милиона са някогашните пушачи по света, които стопираха цигарите и минаха към системата на нагряване на тютюн IQOS. Данните демонстрират, че с помощта на тези артикули, сред 70 и 80% от потребителите на IQOS са отказали напълно цигарите. В най-големия и развъртян пазар Япония - страната, в която започнахме огромната смяна и пуснахме за първи път системата IQOS, към този момент имаме близо 16 % пазарен дял, а ползата към бездимните други възможности, които имат капацитета да понижат риска за пушачите, нараства от ден на ден по света. Радваме се, че в България потребителите се интересуват доста от нововъведенията, технологията и научните данни, които стоят зад продуктите без пушек.

От известно време към този момент не сте сами на българския пазар, като British American Tabacco пусна своя артикул glo и у нас. Как ще се отрази това на конкуренцията на локалния пазар?

Не мога да разясня продуктите на конкуренцията. Трябва да кажа, обаче, че ние се радваме, че и останалите компании в промишлеността вървят по пътя към създаване на бъдеще без пушек. За да може продуктите без горене, които имат капацитет за понижен риск, да повлият позитивно на публичното здраве, те би трябвало да бъдат удовлетворителни за пълнолетните консуматори и всеки пълновръстен пушач, който не желае или не може да спре пушенето, да може да откри по-добрата опция, който най-вече му подхожда. Вярвам, че разнообразието от бездимни други възможности ще даде избор на пълнолетните пушачи да откажат стандартните цигари и да преминат към по-добри други възможности без горене. Наше обвързване е да работим старателно и непрекъснато в тази посока.
 IQOS профилиран бутик в България откри
IQOS профилиран бутик в България откри " Филип Морис "

Модерната технология е резултат от 10 години изследвания и над $3 милиарда вложения

Кога очаквате дефинитивно да спрете да продавате обичайни цигари?

Ние сме твърдо решени да изградим бъдеще без пушек посредством бездимните артикули, които се явяват по-добрият избор за пълнолетните пушачи от продължителното пушене. Нашата визия е тези артикули да заменят напълно цигарите допустимо най-скоро. Продуктите ни без пушек са създадени и ориентирани напълно към пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат, като задачата е да ги подтикваме да преминат изцяло към тях като да спрат пушенето на стандартни цигари. Затова и инвестирахме над 4,5 милиарда $ в научни проучвания и в създаването на тези артикули благодарение на над 400 учени и специалисти от разнообразни области в двата ни научно-изследователски центъра в Швейцария и Сингапур. Вярваме, че бъдещето е в бездимните други възможности и по наши прогнози до 2025 година най-малко 40 милиона от пушачите на стандартни цигари на Филип Морис ще са минали към по-добрите бездимни артикули.

Вярваме, че в случай че просто спрем продажбата на цигари, това ще докара до запълването на пазарната ниша от съперниците от противозаконната търговия, по тази причина ние сме мощно ангажирани да създадем всичко допустимо да бъдат сменени цигарите с бездимни други възможности, колкото се може по-бързо. Това, несъмнено, ще отнеме време и не зависи единствено от нашите старания. Правителствата в страните, да вземем за пример, имат голяма роля при въвеждането на политики, които окуражават сегашните пушачи, които не желаят да спрат пушенето, да преминат към тези други възможности, а самите пушачи в даден миг ще решат да преминат напълно към тези артикули и да спрат цигарите.

IQOS към този момент се предлага в 9 български града в щандове и бутици на PMI. Как се продава в останалите български градове? Къде още да чакаме ваши обекти?

Щастливи сме, че можем да предлагаме системата за нагряване на тютюн на всички българи, като за доста малко време успяхме да изградим нужната инфраструктура и да увеличим екипа си по този начин, че да всеки пълновръстен пушач, който желае да премине на бездимен артикул да има тази опция. Това беше изключително значимо и желая да благодаря на всички наши сътрудници за положителната работа и самообладание през миналата 2018. Ще продължим да усилваме партньорската си мрежа и обектите с които работим, с цел да бъде продуктът ни наличен, като в това време поддържаме високото качество на работа, самостоятелните образования и последващата грижа, за клиента, която предоставяме на всеки, които е решил да откаже пушенето и да премине към системата на нагряване.

Интервюто се разгласява с поддръжката на Филип Морис България
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР