Джордж Лукас ще получи почетна Златна палма на филмовия фестивал

...
Джордж Лукас ще получи почетна Златна палма на филмовия фестивал
Коментари Харесай

Джордж Лукас ще получи почетна Златна палма на филмовия фестивал в Кан

Джордж Лукас ще получи почетна " Златна палма " на филмовия фестивал в Кан идващия месец, оповестиха уредниците на фестивала във вторник.

Лукас ще бъде отличен на церемонията по закриването на 77-ия френски кино фестивал на 25 май. Той се причислява към късия лист на тези, които ще получат почетни Палми. Миналата година Харисън Форд, постоянно изпълняващ основна роля на Лукас в " Междузвездни войни " и " Индиана Джоунс ", беше награден с такава. Други скорошни носители са Майкъл Дъглас, Том Круз, Форест Уитакър и Джоди Фостър.

„ Фестивалът в Кан постоянно е заемал особено място в сърцето ми “, сподели Лукас в изказване. „ Бях сюрпризиран и разчувствуван, когато първият ми филм, „ THX-1138 “, беше определен да бъде показан в нова стратегия за режисьори за първи път, наречена „ Двете седмици на режисьорите “. Оттогава съм се прибирал на фестивала по доста мотиви в разнообразни качества като сценарист, режисьор и продуцент. Наистина съм чест от това особено самопризнание, което значи доста за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР