Джордж Флойд, чийто фатален сблъсък с полицаи в Минеаполис предизвика

...
Джордж Флойд, чийто фатален сблъсък с полицаи в Минеаполис предизвика
Коментари Харесай

Джордж Флойд е бил заразен с коронавирус

Джордж Флойд, чийто съдбовен конфликт с служители на реда в Минеаполис провокира всеобщи демонстрации в Съединени американски щати и по света, е бил инфектиран с новия ковид, само че това не е фактор за настъпването на гибелта му, откри аутопсията, съобщи Ройтерс.

Според формалния цялостен отчет от 20 страници, огласен през днешния ден, повода за гибелта на 46-годишния афроамериканец е кардиопулмонарен арест, до момента в който служители на реда са го арестували на 25 май. Съдебните лекари са постановили, че методът на гибелта е ликвидиране. Инцидентът е бил сниман на видео от минувач с мобилен телефон и след това четирима служители на реда са арестувани по престъпни обвинявания, а един от тях е упрекнат в ликвидиране.

На видеоклипа се вижда по какъв начин служител на реда притиска с коляно врата на Флойд на улицата, който вика, че не може да диша. Скоро по-късно в болница е установена гибелта на Флойд. Видеото е публикувано из интернет и става причина за всеобщи митинги против расовите пристрастия на правоохранителните органи в Съединени американски щати.

Освен кардиопулмонарен арест като причина за гибелта в отчета се загатват и съдействали за нея "важни условия " като сърдечно заболяване, високо кръвно налягане и интоксикация от мощния опиум фентанил, както и скорошна приложимост на метамфетамин. В документа се отбелязва, че назална проба от тялото е била позитивна за ковид и че Флойд е дал позитивен тест и на 3 април, близо осем седмици преди гибелта си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР