Джордж Джимисън е първият британец, който се престрашава да се

...
Джордж Джимисън е първият британец, който се престрашава да се
Коментари Харесай

Той бе един от първите, които си смениха пола

Джордж Джимисън е първият британец, който се престрашава да се подложи на интервенция за промяна на пола и незабавно става съществена цел на таблоидите. Днес той (тя) е на 77 години, носи името мис Април Ашли и е един от главните борци за правата на транссексуалните.

На пика на славата си „ новородената “ дама става модел на Vogue и даже съумява да прелъсти известни артисти като Омар Шариф и Питър О’ Тул.

Светът й обаче се срутва през 60-те, когато „ другар “ продава на медиите историята за трансформацията й от мъж в жена. По това време Ашли е на път да се омъжи за аристократ.

Джордж е роден през 1935 година в Ливърпул и споделя, че още на 3-годишна възраст осъзнава себе си. Заради нежния си външен тип, в учебно заведение е жертва на ежедневни побои.

На 15 години в обезверен опит да „ стане “ мъж “ се записва в комерсиалния флот, само че след 2 години корабоплаване в морето прави опит да се самоубие. Опитът е несполучлив и влиза в психиатрична клиника.

След края на лекуването си Джордж се мести в Париж и стартира работа като шеф в клуб „ Въртележката “, чийто клиенти са Ърнест Хемингуей, Жан Пол-Сартр и Боб Хоуп.

През 1960 година, към този момент на 25, Джордж е събрал 3000 паунда и взема решение да се подложи за интервенция за промяна на пола, воден от  фантазията си да се омъжи за благородник…

През 1963 година я сбъдва, като се омъжва за Артър Корбет – просветен и учтив в аристократичните порядки наследник на лорд Рауалън. Когато се срещат, Корбет към този момент е женен и има 4 деца. Въпреки страха, че ще бъде отритнат от обществото, омъжвайки се за някогашен мъж, Артър напуща брачната половинка си. Разводът му и опитите да легализират брака си с Ашли е една от най-следените тематики в пресата и в същото време, една от най-трудните задания за законодателнте органи.

Едва през 2004 година Джордж може да се назова законно жена, когато държавното управление вкарва закон за признаването на пола. През 2005 година получава нов акт за раждане, в който е записано, че е родена жена. Днес тя живее сама във Фулъм.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР