Джордж Бърнард Шоу е казал: Младостта се пропилява от младите.

...
Джордж Бърнард Шоу е казал: Младостта се пропилява от младите.
Коментари Харесай

Какво да правим на 20, за да живеем добре на 50?

Джордж Бърнард Шоу е споделил: „ Младостта се пропилява от младите ”. Обръщайки се към предишното, се сещам за някои години от живота си, които в действителност съм пропилял. Всеки един ден е опция да създадем бъдещето си по-добро, а живота си – по-пълноценен. Следващият лист съдържа насоки, в които бихте могли да работите през днешния ден, до момента в който сте още млади, и които могат доста да подобрят качеството на идните ви златни години. Този лист е повсеместен - без значение дали сте в 20-те или 30-те си, можете да се стремите към по-светло бъдеще.

1. Спрете цигарите

Ако сте буен пушач, надали бихте могли да извършите по-голяма услуга на тялото си от това, да откажете цигарите. Пушенето е замърсен, безценен и нездравословен табиет, от който е толкоз мъчно да се отървете, че е по-добре да не стартирате. Сега, като някогашен пушач, мога да кажа на вас, актуалните такива, че отказването не е нито занимателно, нито елементарно, нито бързо. Но и не е невероятно, тъй че, взели един път решението да спрете цигарите, не се предавайте. Повярвайте ми, коства си.

2. Внимавайте с какво се храните

Когато сме млади, рядко мислим за диети. Държим да изглеждаме добре, само че не обръщаме внимание на други аспекти от нашето здраве. Прекалено постоянно – в ранна възраст, когато метаболизмът ни работи на бързи обороти – считаме, че можем да се тъпчем с всичко. Истината е, че приемът на нездравословни храни и други „ диетични ” бедствия усилват риска от сърдечни болести, диабет и други затруднения. Здравословното хранене е табиет, също като нездравословното такова. Затова, в случай че си изградите верните привички в ранна възраст, ще ви бъде доста по-лесно да ги спазвате на остарели години.

3. Тренирайте

Правенето на извършения също е табиет, който елементарно можете да си изградите, до момента в който сте млади. Той е доста по-популярен през днешния ден, в сравнение с в предходни години, по тази причина съвсем нямате основателна причина да не намерите време, с цел да влезете във форма. Можете даже да гледате просветителни видеоклипове за йога в YouTube и да я практикувате вкъщи.

4. Пътувайте

Излезте от къщи и опознайте заобикалящия ви свят. Когато сте млади, имате по-малко отговорности, по тази причина няма причина да не пътувате. Повечето хора считат, че е нужно да изминат хиляди километри, с цел да видят нещо ново, само че късите почивки през уикенда също могат да бъдат удовлетворяващи. Не всички имат задоволително средства, с цел да обиколят света на младини, само че в задния си двор можете да откриете доста повече, в сравнение с смятате. Някои от най-милите ми мемоари са от 2-3-дневни пътувания, включващи кола, палатка и приятна компания. Понякога най-прекрасните пътешествия даже нямат последна дестинация – просто предпочитание да опознаете света и страховит музикален плейлист.

5. Спестявайте

Това е едно от нещата, в които никак не ме биваше в 20-те ми години и за които в този момент скърбя. Отново, това е табиет, който би трябвало да си изградите, а с възрастта смяната на навиците става все по-трудна. Спестявайки даже дребна част от парите си на младини, ще можете да развиете този потребен табиет и да извлечете изгоди, на които ще се радвате цялостен живот.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР