Джонсън и Джонсън“ отрече бебешката й пудра да съдържа азбест

...
Джонсън и Джонсън“ отрече бебешката й пудра да съдържа азбест
Коментари Харесай

„Джонсън и Джонсън“ отрече бебешката й пудра да съдържа азбест и да е опасна за здравето

„ Джонсън и Джонсън “ отхвърли бебешката й пудра да съдържа азбест и да е рискова за здравето, оповестява Ройтерс. Компанията за медицински и санитарно-хигиенни артикули назова следствието на английската организация „ едностранчиво, погрешно и подстрекателско “ и съобщи, че самостоятелни проучвания са потвърдили, че продуктите й не съдържат канцерогенни субстанции.

След публикуването на следствието на Ройтерс акциите на фармацевтичния колос регистрираха 10-прожентен спад – най-голямото им поевтиняване за последните 16 години.

Според организацията компанията е знаела за съществуването на дребни количества азбест в продуктите й от началото на 70-те години на предишния век. Информацията се съдържа в поверителни документи, добити от Ройтерс.

Срещу компанията са подадени над 10 000 желае, съгласно които бебешката й пудра може да аргументи рак на яйчниците. Част от продуктите са свързани и с развиването на мезотелиома – рядка и смъртоносна форма на рак, която визира меките тъкани в телесните кухини. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР