Джонсън и Джонсън“ осъдени да заплатят 4,7 млрд. долара заради

...
Джонсън и Джонсън“ осъдени да заплатят 4,7 млрд. долара заради
Коментари Харесай

„Джонсън и Джонсън“ осъдени да заплатят 4,7 млрд. долара заради продукти, причиняващи рак
„ Джонсън и Джонсън “ наказани да заплатят 4,7 милиарда $ поради артикули, причиняващи рак
Американската корпорация „ Джонсън и Джонсън “ беше наказана да заплати 4,69 милиарда $ обезщетение на 22 дами, които настояват, че са болни от рак, породен от козметични артикули на компанията, оповестява „ Блумбърг “.

Сумата съставлява шестото най-високо обезщетение присъждано в миналото в Съединени американски щати. Решението е взето от съд в щата Мисури с цялостно единогласие от правосъдните заседатели.

Говорител на компанията е определил присъдата по делото като несправедлива и е декларирал, че ще бъде обжалвана. Освен това от компанията са подчертали, че продуктите им не предизвикват рак.

„ Джонсън и Джонсън “ са упрекнати в машинация и прикриване на информация, че част от продуктите им могат да нанесат непоправими вреди на здравето и в Съединени американски щати против компанията към този момент са заведени няколко хиляди желае.

Ищците настояват, че козметичните артикули на компанията са имали в състава си азбестов прахуляк, която е потвърдено мощно канцерогенен и предизвиква рак на яйчниците.

Основаната през 1886 година „ Джонсън и Джонсън “ корпорация е една от най-големите производители козметични и санитарни артикули и здравно съоръжение в света. За 2016 година оборотът на компанията е в размер от над 72 милиарда американски $. /ТАСС и БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР