Джонсън е унизен от премиера на Люксембург на пресконференция с

...
Джонсън е унизен от премиера на Люксембург на пресконференция с
Коментари Харесай

Унизителното посещение на Борис Джонсън в Люксембург

" Джонсън е потиснат от премиера на Люксембург на конференция с празен стол ", написа във вторник в заглавие английският в. " Гардиън ". А визитата на английския министър председател в Люксембург във връзка Брекзит е съществена тематика в западния щемпел през днешния ден.

Борис Джонсън бе потиснат, а изказванията му за прогрес в договарянията по Брекзит бяха разпердушинени, откакто безредното му посещаване в Люксембург приключи с насмешки към английския министър председател от различен европейски водач поради отхвърли му да се яви пред публицисти, с цел да избегне протестиращи, написа " Гардиън ".

Джонсън беше подложен на насмешки и дюдюкания на излизане от работен обяд с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а по-късно се отхвърли от желанието си да даде взаимна конференция с люксембургския министър председател Ксавие Бетел, откакто попадна на по-многобройна групата протестиращи и се изниза под викания " Майната му на Брекзит " и " Чупката, Борис ".

Според изказване на Европейската комисия Юнкер е споделил на английския министър председател, че носи отговорност да предложи законово настоящи решения и че " такива оферти към момента не са направени ", обратно на неотдавнашните изказвания на английското държавно управление.

Визитата на Джонсън в Люксембург трябваше да е основен миг за него да покаже, че договарянията по Брекзит се насочват към съглашение, като " Даунинг стрийт " заяви след срещата с Юнкер, че договарянията с Брюксел към този момент няма да са два пъти седмично, а всеки ден, отбелязва " Гардиън ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР