Джонсън, бивш кмет на Лондон и бивш външен министър, получи

...
Джонсън, бивш кмет на Лондон и бивш външен министър, получи
Коментари Харесай

Безброй Българи Треперят! Кой Ще Е Новият Премиер На Великобритания!

Джонсън, някогашен кмет на Лондон и някогашен външен министър, получи 126 гласа. Действащият началник на външното ведомство Джереми Хънт още веднъж остана втори - с 46 гласа, а трети е министърът на околната среда Майкъл Гоув, с 41 гласа.

Министър на интернационалното развиване Рори Стюарт е четвърти с 37 гласа, а министърът на вътрешните работи Саджид Джавид - пети, с 33 гласа.

Шестият претендент - някогашният министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб - отпадна, защото не събра нужния на това гласоподаване най-малко от 33 гласа.

Сега за оставащите в конкуренцията предстоят нови гласувания, до момента в който претендентите бъдат сведени до двама, слез което 160-те хиляди членове на Консервативната партия в страната ще гласоподават кой да стане техен водач и идващ министър председател на страната. Победителят ще стане прочут през юли.

Според Борис Джонсън Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз до 31 октомври, в противоположен случай ще има " пагубна загуба на доверие в политиката ".

" Ние би трябвало да излезем на 31 октомври, тъй като другояче се опасявам, че ще се надигнем пред пагубна загуба на доверие в политиката ", сподели Джонсън през днешния ден в ефирен спор с другите четирима оставащи в конкуренцията претенденти след днешното гласоподаване, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Ако не го създадем, в случай че не излезем на 31 октомври, считам, че всички ще стартираме да плащаме в действителност сериозна цена ", добави някогашният кмет на Лондон и някогашен външен министър.

Както Джонсън, по този начин и противникът му, министърът на вътрешните работи Саджид Джавид обявиха, че биха избрали Брекзит без договорка, в случай че до тогава Народното събрание не е утвърдил съглашение за отдръпване.

Дебатът се състоя няколко часа откакто депутатите от Консервативната партия организираха второ гласоподаване за пресяване на претендентите за идващ партиен водач и министър председател на страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР