Джони, момченце на 5 години, страда от синдрома PANDAS –

...
Джони, момченце на 5 години, страда от синдрома PANDAS –
Коментари Харесай

Петгодишният Джони се нуждае от помощ

Джони, момченце на 5 години, страда от синдрома PANDAS – автоимунно заболяване,свързано със стрептококова зараза - автоимунен енцефалит, който е причина за аутистично държание.

Детето е минало през голям брой тествания – интервенция от мозъчен израстък, втора интервенция с слагане на шънт заради хидроцефалия и псевдоменингоцеле, следващо дълго лекуване с вливания на кортикостероиди и имуноглобулини.

Въпреки всички старания на лекарите, положението на Джони не се усъвършенства.

Терапията, което му се ползва, е скъпа и непостижима за родителите. Мака му Деси Томова е продала всичките си парцели, с цел да обезпечи средства, фамилията е затънало в задължения, само че все пак сумата се оказва незадоволителна.

В Обединените арабски емирства, където живее сеемйството, PANDAS не е публична диагноза и застрахователите не покриват цената на лекуването. Затова детето се лекува в частни клиники против възнаграждение.     

Сега родителите на Джони разчитат на благотворителни акции и на добрината на хората, които се включват в тях.

Който желае, може да помогне за възобновяване на Джони посредством платформата GoFundMe:, посредством PayPal: или посредством банков превод в Банка UniCredit - IBAN: BG26UNCR70001524624650, титуляр на сметката е Каролина Томова (сестра на Джони). Средства се набират и посредством фейсбук страницата Благотворителен базар - Да помогнем на Джони.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР