Джонатан Рей (Kawasaki) не остави шанс на своите конкуренти и

...
Джонатан Рей (Kawasaki) не остави шанс на своите конкуренти и
Коментари Харесай

Джонатан Рей спечели и суперпол надпреварата на Портимао

Джонатан Рей (Kawasaki) не остави късмет на своите съперници и в суперпол конкуренцията от третия спортен уикенд за 2020 година в Световния супербайк шампионат (WSBK), който се организира на португалската писта „ Портимао “.

This is MY TERRITORY@jonathanrea wins Tissot Superpole Race and completes his first double of 2020 season!@KRT_WorldSBK #PRTWorldSBK pic.twitter.com/d2OlnCxwd9
— WorldSBK (@WorldSBK) August 9, 2020
Рей още веднъж както и във вчерашното първо главно съревнование потегли от първа позиция и бързо се откъсна пред останалите състезатели, финиширайки на 2.9 секунди пред Топрак Разгатьоглу (Yamaha), който още веднъж приключи втори. Трети на подиума остана някогашният водач в MotoGP Лорис Баз с частната Yamaha на Ten Kate, който остана на 4.7 секунди от първото място. За французина това е първо качване на почетната стълбичка в WSBK от 2014 година насам, когато като водач на Kawasaki остана втори в първото съревнование на „ Лусайл “ в Катар.

ONLY 1 point!

The title race gets closer!#PRTWorldSBK pic.twitter.com/kV4klxnzLK
— WorldSBK (@WorldSBK) August 9, 2020
С успеха си през днешния ден Рей с изключение на, че си подсигурява старт от първа позиция в днешното второ главно съревнование, съумя и да стопи задатъка на Скот Рединг (Ducati) на върха в генералното класиране на единствено една точка, откакто английският водач остана пети в 10-обиколковия спринт. Трети в класирането към този момент е финиширалият втори през днешния ден Разгатьоглу, който е с закъснение от 17 пункта по отношение на Рединг.

Here’s your #PRTWorldSBK Tissot Superpole Race podium

@jonathanrea
@toprak_tr54
@lorisbaz#WorldSBK pic.twitter.com/DTbUPrmKxh
— WorldSBK (@WorldSBK) August 9, 2020
Второто главно съревнование на „ Портимао “, е което първите девет от суперпол конкуренцията ще започват от местата, на които финишираха спринта стартира в 16:00 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР