Джонатан Брий излиза на сцената на Sofia Live Club тази

...
Джонатан Брий излиза на сцената на Sofia Live Club тази
Коментари Харесай

Звук и тъмнина

Джонатан Брий излиза на сцената на Sofia Live Club тази сряда

© Adam Custins Джонатан Брий е ексцентричен случай за днешната музика: в ера, в коята се знае всичко за всеки, новозеландският реализатор и композитор е постоянно с маска, а цялостният имидж към него построява паралели с естетиката на 60-те години и ретрофутуризма.

Също по този начин, вместо бързо да реализира триумф и да угасне, Брий е на сцената от над двадесет години и едвам в този момент доби същинска известност: видеото към песента You`re So Cool има близо 11 млн. гледания в YouTube. Парадоксално, макар плановете си през годините той притегля вниманието едвам когато построява отдалеченост сред личността и театралното си аз.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък

" Преди правото на персонално пространство беше част от нормата ", споделя Джонатан Брий малко преди концерта си в Sofia Live Club на 8 май. " Всеки, към който има форма на гласност, може да бъде подложен на разискване за външността или личността му. Това, което намирам за по-депресиращо, е, че в днешно време това да държиш на персоналното си пространство се поглежда с съмнение като че ли искаш да скриеш нещо неприятно. "

Концертът му е част от огромно европейско турне, което е съвсем разпродадено. " Ако имам опция да посетя несъмнено място, постоянно го върша. Обичам и да нахвърлям нова музика на път – обособените места постоянно те предизвикат към разнообразни хрумвания. "



Колко известна може да стане музиката му? " Честно казано, нямам отговор. Намирам за триумф обстоятелството, че аз и други мои другари музиканти обиколихме света, срещнахме се с всевъзможни хора. Просто бих желал това да продължи ", споделя Джонатан Брий, който е роден в Оукланд, а сред 1998-2010 година е вокалист на групата The Brunettes, една от водещите новозеландски инди групи в този интервал. " Би било ужасно да мога да сътворявам албуми, без потребността от естествена работа отвън музиката. "



Заедно с мистериозния имидж и меланхоличните песни, към Джонатан Брий витае и характерен комизъм. Преди издаването на миналогодишния му албум Sleepwalking, лейбълът му разгласява в YouTube " архивно изявление " с него от руско толкшоу от 70-те години, на което той сбито дава отговор на въпросите на локалните си фенове.

" За това турне оставих машината на времето в Нова Зеландия и взех решение да се придвижвам в пространството по стандарния метод. Подозирам, че публиката в Източна Европа ще е малко по-освободена и дива, в сравнение с тази, която видях през 60-те и 70-те години. "

Джонатан Брий гостува в София по покана на Reel Feel. Билетите са на цена 30 лева и могат да бъдат открити в системата на Eventim.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР