Джон Съливан - първи заместник-държавен секретар на САЩ, предложи на

...
Джон Съливан - първи заместник-държавен секретар на САЩ, предложи на
Коментари Харесай

Съливан предложи на България закупуването на американско въоръжение

Джон Съливан - първи заместник-държавен секретар на Съединени американски щати, предложи на вицепремиера и инистър на външните работи Екатерина Захариева американско въоръжение, функционално съвместимо с аналогични системи на НАТО, с цел да модернизира европейската страна военните си сили. Това оповестява пресслужбата на Държавния департамент, написа ТАСС.

" Съливан предложи функционално съвместимо с другите страни на НАТО американско въоръжение, защото България се стреми да модерницира военните си сили ", се отбелязва в документа.

Първият заместник-държавен секретар акцентира също " значимостта на бъдещето развиване на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и България, на подпомагане за непоклатимост и икономическо развиване на Западните Балкани и все по-тясно съдействие в границите на НАТО ".

Съливан акцентира също значимостта от повишение на енергийната сигурност на България. Както отбелязва пресслужбата на българоското държавно управление, министър.председателят Бойко Борисов и Съливан са разискали в събота въпроси, свързани с енергийната сигурност на страната. Аналогични тематики са били разисквани и от президента Румен Радев и отвъдеокенския му посетител по време на срещата им. Държавният глава на България акцентира по време на диалозите веобходимостта от директни доставки на енергийни запаси до страната, които ще покачат сигурността, ще намалят цените и ще дават отговор на националните ползи.

Съливан бе в България на двудневно работно посещаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР