Джон Ромеро, гениалният създател на Doom, Quake и още няколко

...
Джон Ромеро, гениалният създател на Doom, Quake и още няколко
Коментари Харесай

Излезе продължение на играта Doom, чакано четвърт век

Джон Ромеро, гениалният основател на Doom, Quake и още няколко паметни игри, показа продължение на своя основен шлагер. Новият епизод на Doom се предлага гратис на всички притежатели на лицензната версия на играта във тип на разширението Sigil .

Оригиналната версия на играта Doom излезе през 1993 година и имаше три огромни епизода. През 1995 година към нея бе прибавен четвърти. Излезлият в този момент Sigil е петият епизод на тази 3D игра деец, включващ 18 нови равнища. Да си напомним, че през 2016 година излезе римейк на Doom със доста усъвършенствана графика. Но остарялата игра към момента е доста известна измежду ценителите. Тази игра непрестанно се портва към най-различни платформи и компютърни устройства и я започват даже и на по-съвременните калкулатори.



Играта Doom Ultimate с четирите остарели епизода се продава в Steam за 4,99 евро. Добавянето на новия епизод е гратис, като той заема едвам 3,1 MB дисково пространство.



От уеб страницата на Ромеро може да бъде взето и лимитираното издание на Sigil, което включва саундтрака, записан от групата Buckethead, тениска, флаш стик наподобяващ дискета, на който е записана антологията на играта Doom, брошура с историята на основаването на новите равнища, афиш с подпис, стикер и дрънкулка с главата на създателя. Саундтракът се продава при символичната цена 6,66 евро, а тениската коства 30 евро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР