Джон Хигинс постигна първия максимален брейк от 147 т. на

...
Джон Хигинс постигна първия максимален брейк от 147 т. на
Коментари Харесай

Хигинс направи първия 147 в "Крусибъл" от 8 години

Джон Хигинс реализира първия оптимален брейк от 147 т. на международното състезание по снукър в Шефилд (Анг) след 8-годишна пауза. 45-годишният шотландец осъществя съвършената точкова серия в 12-ия фрейм от мача против Курт Мафлин (Нор) във II кръг. По средата на втората сесия от дуела във формат " 13 от 25 " норвежецът води със 7:5.

Постижението на Хигинс е историческо в няколко аспекта. За Вълшебника от Уишоу това е 10-и най-много в кариерата, с който той стана едвам третият състезател в с двуцифрен брой такива брейкове след Рони О`Съливан (15) и Стивън Хендри (11). Също по този начин на 45 година и 80 дни шотландецът към този момент е най-възрастният създател на 147, задминавайки досегашния водач в това отношение Марк Дейвис (44 година и 202 дни).

Последният оптимален брейк в театъра " Крусибъл " беше на легендата Хендри през 2012 година Сега Хигинс стана едвам седмият състезател, постигнал най-много по време на международното състезание. Реализирайки общо 11-ата серия от 147 т. на шампионата на планетата, той се причисли към компанията на Хендри (3), О`Съливан (3), Клиф Торбърн, Джими Уайт, Марк Уилямс и Али Картър.

Тази година наградата за най-много в Шефилд е 40 000 паунда, като тя ще бъде поделена поравно при повече от един подобен брейк по време на шампионата. Към нея ще бъде прибавен и бонусът от 15 000 лири за най-голяма точкова серия на шампионата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР