Джон Хигинс постигна най-значимата си победа в Шампионата на Обединеното

...
Джон Хигинс постигна най-значимата си победа в Шампионата на Обединеното
Коментари Харесай

Джон Хигинс подчини най-добрия тийнейджър в снукъра

Джон Хигинс реализира най-значимата си победа в Шампионата на Обединеното кралство по снукър досега и по образеца на Рони О’Съливан подчини обещаващ и надарен млад играч. След като Ракетата даде единствено фрейм на Майкъл Уайт - 26-годишният победител в “Пол Хънтър Класик” този сезон, то пък Вълшебника от Уишоу съкруши с 6:3 Ян Бинтао, който е универсално считан за най-хубавия младеж и преди няколко дни стигна до финала на Откритото състезание на Северна Ирландия.

За Хигинс бе в допълнение значимо да стигне до успеха над Бинтао освен за класиране на осминафиналите и отваряне на път към трофея, само че и за лично успокоение заради две аргументи - в предходните два мача върхът на щеката му бе развален и се нуждаеше от незабавен ремонт, което сваляше от формата му, а и Бинтао към този момент един път го надигра на огромна сцена - четвъртфинали на Международния шампионат с 6:2.



Вълшебника от Уишоу стартира доста по-добре дуела и завоюва “биткаджийски” първи фрейм без огромни точкови серии, а след това направи поредици от 66 и 80 (във втория случай без противника да запише точка), с цел да поведе удобно с 3:0. Бинтао обаче направи серия от 79, с цел да понижи на 3:1, а след това с печеливша аудиенция от 81 точки стигна до пасив от единствено един фрейм.

Именно това се оказа най-големият брейк в дуела, като след това китаецът изравни резултата, само че с това стопираха и резултатните му визити на масата. Той записа единствено 31 точки в седмата партия, в която серия от 67 стигна на Хигинс за триумф и ново повеждане, като в идващите два сегмента от мача Бинтао не осъществя топка. Нов брейк от 66 пък обезпечи на шотландеца крайната победа и класиране на осминафиналите, където го чака Марк Кинг.

John Higgins: " He'll win a tournament this season. "

The four-time world champion praised 17-year-old Yan Bingtao after defeating the Chinese talent in round 3 of this year's @betway UK Championship [6-3].

Could it be a fourth UK title for the Scot? pic.twitter.com/5Jwdq8y2Ak
— World Snooker (@WorldSnooker1) December 5, 2017
Хигинс се изрече извънредно ласкаво за противника си Бинтао и разгласи, че китаецът ще завоюва шампионат този сезон, откакто в Северна Ирландия изпусна опцията да стане най-младия първенец в историята на джентълменския спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР