Джон Джоунс (26-1 MMA, 20-1 UFC) удължи легендарната си серия

...
Джон Джоунс (26-1 MMA, 20-1 UFC) удължи легендарната си серия
Коментари Харесай

Джон Джоунс продължава да пише история в UFC

Джон Джоунс (26-1 MMA, 20-1 UFC) удължи именитата си серия от шампионски отбрани с победа посредством единомислещо съдийско решение в другояче извънредно оспорвана основна борба против кандидата Доминик Рейес (12-1 MMA, 6-1 UFC) на UFC 247. Кралят на лека-тежка категория продължава да господства, само че четвъртият в ранглистата се постара да го принуди да трепери до последния миг в очакване на оценките на съдиите.

Те присъдиха 48-47, 48-48 и 49-46 в интерес на първенеца, макар че дуелът бе в действителност доста динамичен и равносилен, като това бе единствено едно от няколкото спорни решения по време на галавечерта. Особено любопитно бе решението на един от съдиите - Джо Солис - да означи 4:1 рунда в интерес на Джоунс, което даже треньорският му щаб не смяташе за действително по време на самия дуел. Същият този Солис вбеси американските коментатори, отпред с най-популярния глас в ММА Джо Роугън, когато присъди победа с 3-0 рунда за Андре Юъл над Джонатан Мартинес, а трябваше да е тъкмо противоположното в един от първите дуели на галавечерта.

В първите три рунда на главното събитие Рейес нанесе множеството значими удари (съотношение три към едно) и няколко пъти предизвика първенеца да изпадне в глуха отбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР