Джокович отвя Зверев и е на финал в ШанхайНовак Джокович

...
Джокович отвя Зверев и е на финал в ШанхайНовак Джокович
Коментари Харесай

Джокович отвя Зверев и е на финал в Шанхай

Джокович отвя Зверев и е на край в Шанхай
Новак Джокович се класира за финала на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, откакто се разправи за един час с Александър Зверев след 6-2, 6-1. Това бе 16 поредна победа във всички шампионати от календара на ATP за сърбина, който се бори и за първата позиция в международната класация.

Джокович и Зверев имах един мач между тях преди полуфинала на китайска земя, като Зверев завоюва дебютната си купа от сериите Мастърс 1000 в Рим на финала против сърбина през предходната година. Шампионът от Уимбълдън и Ю Ес Оупън обаче е напълно друг тенисист сега и излезе пределно стимулиран да завоюва срещата.

31-годишният тенисист последователно усили натиска върху съперника си и проби подаването на младия немец в петия гейм на първия сет. Последва нов брейк, след който Джокович затвори сполучливо първата част след 6-2. Всичко в играта му се получаваше, до момента в който Зверев правеше прекалено много непредизвикани неточности.

Във втората част картината не бе по-различна, като този път пробивът пристигна в четвъртия гейм. Веднага по-късно Зверев счупи ракетата си, след което получи предизвестие от съдията на стола Фъргюс Мърфи. Доминацията на Джокович продължи и след 6-1 той се класира безапелационно за следващ край през сезона.

В неделя той ще играе за своята 32-а купа от сериите Мастърс 1000, като негов противник ще бъде един всред защитаващия купата си от предходната година Роджър Федерер и различен млад гений в лицето на Борна Чорич. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР