Джокович надигра Цонга в повторение на финала от 2008Световният номер

...
Джокович надигра Цонга в повторение на финала от 2008Световният номер
Коментари Харесай

Джокович надигра Цонга в повторение на финала от 2008

Джокович надигра Цонга в повтаряне на финала от 2008
Световният номер 1 Новак Джокович реализира нова чиста победа на тазгодишния Аустрелиън Оупън, откакто надви над Жо-Вилфред Цонга в три сета – 6-3, 7-5, 6-4. В повтаряне на финала от 2008, когато 31-годишният тенисист завоюва първата си купа от Големия шлем, Джокович стартира по-добре срещата от своя противник и проби рано, само че позволи връщане на брейка.

Цонга, който се завърна на корта неотдавна след серия от травми, още веднъж сдаде подаването си и сърбинът поведе в сетовете. Във втората част при 5-4 Джокович сервираше за преднина от 2-0, само че позволи пробив на нула. Подобно на първата част Цонга не съумя да резервира набраната инерция и незабавно феновете видяха рибрейк, а от втория път номер 1 в света не сбърка и се приближи на сет от крайния триумф.

Балансираният Джокович затвори мача след 6-4 в решителната част и се класира за трети кръг в Австралия. Там го чака младия и надарен канадец Денис Шаповалов, който завоюва в три сета против японеца Таро Даниел – 6-3, 7-6 (2), 6-3. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР