Джокович и Федерер ще спорят на финала в СинсинатиНовак Джокович

...
Джокович и Федерер ще спорят на финала в СинсинатиНовак Джокович
Коментари Харесай

Джокович и Федерер ще спорят на финала в Синсинати

Джокович и Федерер ще спорят на финала в Синсинати
Новак Джокович и Роджър Федерер ще се изправят един против различен за 46-ти път в кариерата си, откакто се класираха за финала на шампионата от сериите Мастърс в Синсинати. Сръбският тенисист се приближи на една крачка от записването на ново историческо достижение, откакто победи хърватина Марин Чилич с 6-4, 3-6, 6-3. Ако победи и на финала, Джокера ще се трансформира в първия тенисист в историята, печелил всички девет трофеи от Мастърс сериите.

Джокович трябваше да постави съществени старания, с цел да запише четвъртата си поредна победа в три сета в Охайо. След като си поделиха първите две елементи, сърбинът сподели темперамент и класа, с цел да пробие при 4-3 в решаващия сет и по-късно да затвори мача след два часа и 32 минути игра. По този метод той се класира за финала в Синсинати за шести път в кариерата си, като до този миг има две загуби от Анди Мъри и три от Роджър Федерер.

Тази нощ той още веднъж ще се изправи против швейцарския маестро, който победи Давид Гофен със 7-6(3), 1-1 и отричане на белгиеца. Федерер съумя да се наложи в тайбрека на първи сет, а малко по-късно Гофен се отхвърли поради проблем в рамото, който не му позволяваше да сервира пълноценно. С този триумф някогашният номер 1 в света се класира за 150-ия си край на равнище АТР, в който ще се опита да завоюва своята купа номер 100.

Джокович и Федерер са изиграл 45 мача между тях досега, като сърбинът води с 23-22 в салдото. Последната им среща обаче от преди повече от две години – полуфиналите на Аустрелиън Оупън 2016, когато Джокович се наложи с 3-1 сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР