Джокович даде само четири гейма на ЧекинатоНовак Джокович се класира

...
Джокович даде само четири гейма на ЧекинатоНовак Джокович се класира
Коментари Харесай

Джокович даде само четири гейма на Чекинато

Джокович даде единствено четири гейма на Чекинато
Новак Джокович се класира без проблеми за четвъртфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай, откакто победи италианеца Марко Чекинато с 6-4, 6-0. По този метод сърбинът взе реванш за изненадващата загуба от Чекинато на четвъртфиналите на Ролан Гарос по-рано тази година.

Световният номер 3 бе доста стабилен на личен сервис през цялата среща, като завоюва 85 % от точките на първото си подаване и отрази и двете благоприятни условия за пробив, които се откриха пред противника му. Джокович приключи мача за час и 9 минути, записвайки 7 аса и нито една двойна неточност. След този триумф носителят на 14 трофеи от Големия съвсем несъмнено ще измести Роджър Федерер от втората позиция в международната класация, като с цел да не се случи това, швейцарецът би трябвало да отбрани купата си от предходната година, а Джокович да загуби идващия си мач. За сърбина следва борба със седмия подложен в схемата Кевин Андерсън, който надделя намиращия се в отлична форма Стефанос Циципас с 6-4, 7-6(1). Последният формален мач сред Джокович и Андерсън бе на финала на Уимбълдън, когато Ноле се наложи в три сета, само че по-късно двамата играха на неофициалната отборна конкуренция Лейвър Къп и успеха бе за южноамериканеца.

По-рано през днешния ден международният номер 5 Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на конкуренцията, откакто победи австралиеца Алекс де Минор с 6-1, 6-4. 21-годишният немец бе в отлична форма, като имаше потребност от единствено 29 минути, с цел да вземе първата част с 6-1, а във втория сет съумя да стигне до основен пробив в деветия гейм, след което затвори мача на личен сервис след час и 9 минути игра.

За място на полуфиналите Зверев ще спори с английския номер 1 Кайл Едмънд, който победи чилиеца Николас Жари със 7-6(5), 6-3. В предишния кръг Жари реализира най-сериозния триумф в кариерата си, побеждавайки петия подложен в схемата Марин Чилич, само че през днешния ден Едмънд бе доста стабилен и удържа канонадата от 17 аса на противника му, с цел да завоюва срещата след час и 30 минути игра. До момента Зверев се спечелил и трите си мача с Едмънд, като за последно двамата са играли на Мастърса в Рим, където германецът стига до триумф в два сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР