Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци

...
Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци
Коментари Харесай

Полфрийман остава в центъра за чужденци в Бусманци

Джок Полфрийман остава в центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на краткотраен паспорт най-малко до другата седмица.

Австралиецът беше предварително освободен от пандиза с решение на Софийския апелативен съд. Той излежа 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Тъй като няма годни документи за идентичност, Дирекция „ Миграция ” го води в Бусманци.

Полфрийман чака посолството на Австралия в гръцката столица Атина да му издаде краткотраен паспорт, с цел да бъде освободен.

Развитието по този проблем докара до тежки рецензии към правосъдния състав и отекна и в Народното събрание.

„ Това, че получава доста рецензии от морална позиция е друг въпрос. Това е акт на съда, влезнал в действие и се извършва към този момент ”, разяснява юрист Людмил Рангелов. „ В претекстовете на това определение има два доста значими момента. И представителят на прокуратурата, и представителят на затворническата администрация пламенно поддържат тезата, че не са налице изискванията за такова освобождение. При разискването обаче на доказателствата, Апелативният съд не се е съгласил с първоинстанционния съд, че тези санкции, които са в едно по-старо време, имат някакво правно значение все още, в който се преглежда настояването за освобождение ”, изясни юрист Рангелов. „ Съдът постоянно има избор, само че по този начин е решил ”.

Адвокатът изясни още, че след разбора на доказателствата, се прави извод, че са изчерпани опциите в изискванията на пандиза той повече да се превъзпитава.

„ Съдът е стигнал до извода, че той е един приключено поправен човек ”, изясни юрист Рангелов.

„ В крайното решение на съда постоянно има и нещо, което се назовава вътрешно разбиране. Това е неуловима големина ”, изясни Людмил Рангелов.

Според него казусът се следи и на дипломатическо равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР