Джок Полфрийман може да напусне Центъра за чужденци в Бусманци,

Джок Полфрийман може да напусне Центъра за чужденци в Бусманци, ...

Цацаров: Полфрийман няма валидни документи за самоличност.Джок Полфрийман може да напусне Центъра за чужденци в Бусманци, в момента в който физически получи паспорта си. Това обяви в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава "Нова телевизия.

``
реклама

Темата вече предизвика отзвук в чужбина. Австралийското издание „Сидни морнинг хералд” излезе със заглавие, че техни дипломати са отговорили на България във войната на думи по темата "Джок Полфрийман". 

Според разпространената информация, говорителят на външното им министерство е обвинил българските власти в погрешна интерпретация на думите на посланика.

От правосъдното министерство отказаха коментар, а главният прокурор заяви, че не е имало изопачаване на информацията.   

Основанието той да се намира в центъра е липсата на валидни документи за самоличност, които са издадени от австралийската страна. Има изявление, че са издадени, но физически той не разполага с тях. Ако те му бъдат предадени, той няма основания да седи в центъра. Прессъобщението, което беше публикувано след моята среща с и.д. посланика, отразяваше позицията на прокуратурата. Ние не сме твърдели каквито и да е било факти, изречени от посланика”, заяви Сотир Цацаров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: