Джок Полфрийман е отвлечен от държавата. Това заяви в ефира

...
Джок Полфрийман е отвлечен от държавата. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Адвокат твърди: Джок Полфрийман е отвлечен от държавата, а главният прокурор е съучастник

Джок Полфрийман е похитен от страната. Това съобщи в ефира на БТВ юрист Михаил Екимджиев. По думите му ще има тежки последствия за страната ни поради проблема с Джок Полфрийман, който към този момент е свободен човек, само че е арестуван непозволено.
Проблемът не е това, че австралиецът ще има всички учредения да осъди страната ни, а че ще има дипломатически последствия. Главният прокурор съучаства в това, счита Екимджиев.
Той нападна членовете на Висш съдебен съвет, които в болшинството си съгласно него са фигуранти. По мнението му те са хора без чест и достолепие, които са определени във Висш съдебен съвет да извършват партийни поръчения.
Върховен касационен съд няма право да преглежда настояването на основния прокурор. Това искане е неприемливо по думите на Екимджиев. Това искане желае да компроментира Калин Калпакчиев и съдийската гилдия, която е против избора на Иван Гешев за основен прокурор.
Припомняме, на 1 октомври стана ясно, че има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман. От Върховен касационен съд оповестиха, че с оглед изключителния публичен отзив на делото касационното разглеждане за възобновяването на делото за условно предварително освобождение на Джок Полфрийман се изтегля по-рано във времето - за 7 октомври. Първоначалното насрочване на делото беше за 23 октомври 2019 година. Разглеждането бе поискано от основния прокурор Сотир Цацаров.
Още на 25 септември представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви, е все още Джок Полфрийман е свободен жител и може да напусне страната. Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов прикани пред " Ей Би Си нюз " австралийските управляващи да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, защото подзащитният му е заплашен от държавните управляващи.
Междувременно стана ясно, че на австралиецът е публикуван годен документ за идентичност и му е закупен самолетен билет. Пред австралийски медии самият Полфрийман обаче съобщи, че му се пречи да напусне страната.
Преди дни стана ясно и че Джок Полфрийман апелира първата си възбрана за овакантяване на България, издадена през 2007 година Тогава задачата й е била да обезпечи неговото наличие по време на наказателното произвеждане, което завършва с влизането в действие на присъдата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР