Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване

...
Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване
Коментари Харесай

Калин Ангелов: Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера в Бусманци

Джок Полфрийман е незаконосъобразно арестуван в лагера за краткотрайно настаняване на чужденци Бусманци. Спрямо него стои заповед за експулсация, която би трябвало да бъде изпълнена. Въпреки че чакаме решение, той би трябвало да бъде изведен отвън страната, това съобщи юриста на австралиеца Калин Ангелов. За БТВ „ Тази заран " той изясни, че клиентът му е в лагера поради възбрана от 2011 година, която е обвързвана с осъществяване на наказване. По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна насила, която не разрешава овакантяване на страната. Тази възбрана работи до осъществяването на наказването задържане под стража, т.е тя е изтекла на 19 септември 2019 година, когато излезе определението на съда.

Адвокат Ангелов акцентира, че няма взаимозависимост на части или целия съдийски състав с Българския хелзинкски комитет, като даже в настояването на прокуратурата, такава взаимозависимост не му е била показана. Ако я нямаше характерността, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в събитията, добави още той. Според него, това, което Апелативният съд споделя за характеристичните данни на австралиеца, се вписва с данните на Красимир Кънев, свещеник Иводор Ковачев и отец Сергей. Ако основният прокурор беше решил, че това не е определение, а решение, той трябваше да жали решението пред Върховен касационен съд, а за това си има институционален способ.

Адвокатът счита, че дейностите прокуратурата са първо, с цел да се насади медийна нервност и след това да се „ качи на нея ". Освен това юристът изясни, че управлението на пандиза е деликатно разисквано в определението на съда.

Ангелов посочи, че Джок Полфрийман има документ, които са в австралийските управляващи. Представени са и копия на Дирекция „ Миграция ". Той съобщи, че Джок Полфрийман има желание да изплаща обезщетение на фамилията на Андрей Монов, когато стартира да работи. Преди 2 години когато започнахме да си приказваме с началника на пандиза, Полфрийман имаше едно предпочитание - да си извърши проекта, който пандиза му беше записал. В проекта за осъществяване на присъдата беше маркирано, че в случай че той не е наказван, ще получи отпуск, изясни юристът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР