Джок Полфрийман - австралиецът, осъден за убийство у нас и

...
Джок Полфрийман - австралиецът, осъден за убийство у нас и
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

Джок Полфрийман - австралиецът, наказан за ликвидиране у нас и пуснат предварително от пандиза - беше освободен от центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци и ще бъде настанен на външен адрес. Миналият месец той беше освободен 6.5 преди края на 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов. До два месеца Върховен касационен съд би трябвало да реши дали позволява обновяване на делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман.

Докато се уреди статутът на Полфрийман той е трябвало да остане в Бусманци, изясни в утринния блок на Българска национална телевизия адв. Марин Марковски.
Марин Марковски: Задържането, по мое виждане, е законно и не са нарушени неговите права.
Възможно е той да напусне страната. До решението на Върховен касационен съд Полфрийман остава в страната.

Според адв. Марковски салдото сред право и правдивост е бил изгубен в интерес на правата. Той изясни, че в други страни за убийството на младия 20-годишен човек Полфрийман умерено е можел да получи доживотна присъда.

Марин Марковски: Има несправедливи присъди, има несправедливи решения. Само Господ е идеален. Няма напълно правораздаване, само че то е положително нашето правораздаване.

За апела за бързо решение на случая на ръководителя на Върховен касационен съд Марковски разяснява, че зад това се крие рекомендация. Няма да има последствия, в случай че съдиите не изпълнят напътствието, изясни юристът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР