Джоди Лукоки ще пропусне реванша на Лудогорец срещу Марибор от

...
Джоди Лукоки ще пропусне реванша на Лудогорец срещу Марибор от
Коментари Харесай

"Лудогорец" се лиши от Лукоки в реванша заради трансфер

Джоди Лукоки ще пропусне реванша на " Лудогорец " против " Марибор " от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. 26-годишният конгоанец не попадна в групата за Словения, като публично не бе оповестена причина за отсъствието му. Неофициалната обаче е, че на Лукоки следва трансфер в задграничен клуб и договарянията са пред довеждане докрай. Самият мач в Марибор е довечера от 21.15 ч. наше време и ще се предава по " Диема спорт ". Главен рефер ще е англичанинът Крейг Поусън. Първият дуел в Разград приключи 0:0.

В " Лудогорец " обаче пазят оптимизъм, че ще се класират за груповата фаза на шампионата, макар уволнението в неделя на треньора Стойчо Стоев. Клубът към момента не е оповестил кой ще е новият ментор, като това може и да не се случи скоро. Изпълнителният шеф Ангел Петричев съобщи, че има избрани критерии, на които би трябвало да дава отговор подобаващият претендент и никой няма да бъде утвърден, в случай че не дава отговор на всички условия. " Този развой ще продължи малко по-дълго време от нормалното, тъй като желаеме да изберем точния треньор, който да довърши промяната в " Лудогорец ". Ние сме още при започване на тази промяна... Трябва да сглобим боеспособен тим за идващите няколко години. Ако намерим точния човек, промяната ще ни отнеме много по-кратко време. И " Лудогорец " още веднъж ще се върне мощен на европейската сцена. Защото това е нашата цел - да вършим мощни мачове в Европа ", разяснява Петричев, само че посочи, че изборът не зависи от класирането в групите на Лига Европа. За самия реванш Петричев съобщи: " Ситуацията е 50:50. Очаквам тимът да играе това, което може. Ако това нещо се случи, ще бъдем по-спокойни и щастливи, тъй като през есента ще играем в евротурнирите ".

Коментарът за треньорския пост значи, че досегашният помощник Станислав Генчев ще води първенците освен против " Марибор ", само че най-малко и в неделното гостуване срещу " Ботев " (Вр).

" В положително въодушевление сме, тъй като " Лудогорец " обича тези мачове. Европейските мачове са част от историята на клуба... Всички сме настроени единствено с една единствена цел и концепция. Тя е да влезем в групите на Лига Европа. Нещата се случиха доста бързо с моето назначение. Нямаше време даже и за напрежение. Аз съм спокоен, футболистите са спокойни, няма никакво напрежение в тима ", коментира Генчев. Той призна, че няма да прави промени по тактиката, която употребява и Стойчо Стоев. А и самите играчи демонстрираха, че не чакат гражданска война от Генчев.

" За 1-2 дни мъчно ще създадем някакви нови неща, от които хората да си кажат " Уау ". Ще спазим указанията и се надявам да завършим с триумф ", призна бранителят Георги Терзиев.

 

НОВ БРАЗИЛЕЦ

" Лудогорец " има интерес към левия халф-бек на " Гояс " Жеферсон (22 г.), заяви бразилското издание Lace. Според информацията, за футболиста към този момент е пратена оферта от 1.5 млн. евро. Интерес към Жеферсон, който може да играе и като централен бранител, има и от " Порто ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР