Джоана Чери се надява, че новото ръководство на SNP означава, че „нетърпимостта в партията е в миналото“

...
Депутатът от Югозапада на Единбург по-рано каза, че е била
Коментари Харесай

Депутатът от Югозапада на Единбург по-рано каза, че е била уволнена от предната скамейка на партията в Уестминстър заради противопоставянето й на реформата на признаването на пола Законопроект за реформа (GRR), който улеснява транссексуалните хора да променят законния си пол.

Г-жа Чери каза, че плановете поставят жените и лесбийките в опасност, като улесняват мъжете да навлизат в еднополови пространства.

Говорейки в разговор с журналиста Греъм Спайърс в The Stand's New Town Theatre като част от фестивала Fringe в Единбург в четвъртък, тя каза, че колегите са я „преследвали“ в опит да й попречат да участва в едно парти панел на конференция на LGB Alliance преди няколко години.

Тя каза на публиката: „Те поискаха да махна камшика, ако говоря на конференцията и наистина предизвикаха атмосфера, много неприятна и за използване думите на някой друг, токсична атмосфера срещу мен в Уестминстърската група."

Тя добави: „Бях много разстроена. Много пъти съм седяла в офиса си в Уестминстър и съм плакала заради наистина ужасната атмосфера, в която трябваше да работя. Нямам съмнение, че омразата, която е насочена към мен като лесбийка и като феминистка, е хомофобска и лесбофобска ."

Фестивал на изкуствата в Единбург: Звездата от момичетата Лена Дънам ще бъде специален гост на събитието Shameful Women

Изображение: Г-жа Чери беше интервюирана от Греъм Спайърс

Но г-жа Чери похвали както първия министър Хумза Юсаф, така и шефа на партията от Уестминстър Стивън Флин, когото тя описа като потенциален бъдещ лидер на партията, като каза, че двамата са „толерантни“ към противоположните възгледи и са се ангажирали да се справят с разделението вътре групата.

Тя каза: „Причината да казвам, че това е нещо от миналото е, защото със сигурност под ръководството на Стивън Флин в Уестминстър атмосферата осезаемо се промени в групата.

< p>„Ръководствата, под които това се случи, тези лидери продължиха напред и със сигурност Стивън Флин ме подкрепяше изключително много и проведохме цивилизовани дискусии относно моите позиции по този въпрос.

„Аз“ поддържам връзка с Хумза, винаги съм се разбирал с Хумза и мисля, че той иска... моето впечатление е, че иска да се ангажира с вас относно усещането за това, което се случва в партито."

Прочетете повече:
Позицията се извинява на Джоана Чери, когато обръща внимание на отмененото събитие
Правителството на Обединеното кралство ще оспори законната оферта на шотландското правителство относно законопроекта за реформа на пола
Защо законопроектът е противоречив?

Изображение: Членове на публиката след шоуто

Член от публиката попита г-жа Чери защо не е обърнала гръб на SNP след нейните твърдения, като депутатът отговори: „Уестминстърската група беше много трудна среда за мен да работя в продължение на няколко години и един ден ще разкажа пълната история за случилото се зад кулисите.

„Но, разбира се, след като Стивън Флин стана лидер на Уестминстър група, която се е променила, защото Стивън е свой човек. Мисля, че той е човекът, за когото трябва да внимавате като потенциален бъдещ лидер на SNP.“

Тя каза, че се надява „нетърпимостта“ в партията да е „пробивка“ в историята, която вече е приключила с новото ръководство.

Имаше повишена сигурност в театъра за едночасовия разговор, организиран от The Stand, включително претърсвания на чанти и метални детектори за членовете на публиката, и на събитието не беше сервиран алкохол.

< p>Появата на г-жа Чери първоначално беше отменена, тъй като някои членове на персонала на мястото се почувстваха неудобно от нейните критични възгледи към пола.

Само двама протестиращи се появиха пред мястото преди появата, като г-жа Чери каза на журналисти след събитието че е очаквала по-голяма демонстрация и „беше малко притеснена за безопасността си“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР