Джо Байдън застана в металургичен завод в Пенсилвания на няколко

...
Джо Байдън застана в металургичен завод в Пенсилвания на няколко
Коментари Харесай

Байдън еволюира към либерален популизъм, за да го използва срещу Тръмп

Джо Байдън застана в металургичен цех в Пенсилвания на няколко километра от вкъщи, където е прекарал детството си, и даде обещание президентското му ръководство да бъде дефинирано от широкообхватна икономическа стратегия, каквато американците не са виждали от Голямата меланхолия и индустриалната готовност за Втората международна война насам, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Вероятният претендент на демократите за президент даде обещание, че тази стратегия ще е отговор освен на провокираната от пандемията криза, а и на епохи расизъм и систематични неравенства с "една нова американска стопанска система ", която "най-после е на висотата на думите и полезностите от основополагащите документи на тази нация, че всички сме основани равни ".

Това беше неочакван апел от страна на Байдън, 77-годишен представител на върхушката, който е по-известен като отстъпчив договарящ, в сравнение с като предвидлив модернизатор. Той обаче ясно акцентира желанието му да ревизира до каква степен се простира демократичният популизъм с опита си да сътвори коалиция, която може да победи президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през ноември.

Джо Байдън се отхвърля от предизборните манифестации поради ковид

Тръмп и републиканските му съдружници настояват, че позиционирането на Байдън, изключително работата му с прогресисти, потвърждава, че той е заложник на радикалното ляво крило в партията си. Обратно, деятели, които поддържаха Бърни Сандърс или Елизабет Уорън в първичните избори на демократите, реагират насърчено, въпреки и внимателно, на способността на Байдън да извърши детайли от стратегиите им, като в същото време признават, че проектите му по въпроси като битката с климатичните промени и наказателното правосъдие към момента са надалеч от техните идеали.

Вътрешното обграждане на Байдън упорства, че методът му през 2020 година е същият като при влизането му в Сената през 1972 година: Да посрещне момента. "Той постоянно е еволюирал. През цялата си близо 50-годишна кариера той е пореден в едно: в никакъв случай не дава обещание неща, които не мисли, че може да направи ", сподели най-старият консултант на Байдън Тед Кауфман.

Кауфман, който зае мястото на байдън в Сената, откакто той стана вицепрезидент, сподели, че всъщност идентичността на Байдън не се е трансформирала: "прогресивен демократ ", другарски надъхан към служащите и бизнеса, пореден покровител на гражданските права, набожен в ролята на държавното управление и в частния бранш. Различното през 2020 година съгласно него са събитията в страната - рецесия в опазването на здравето, нива на безработица съвсем като по времето на Голямата меланхолия, национална реакция против расизма и длъжността, към която в този момент се стреми Байдън.

"Ако желаете нещо да бъде направено, насърчете го. Това, което той научи от наблюдението на акции е, че предлагаш стратегия, след това встъпваш в служба и всеки участващ знае, че това е програмата, която предлагаш ", сподели Кауфман.

Еволюцията на Байдън се вижда от началото на акцията му. Той се движи наляво както по форма, по този начин и по наличие, като в същото време се старае да запази репутацията си на прагматик.

В началото на първичните избори на демократите Позицията на Байдън беше предложение на умерена опция на апела на Сандърс за политическа гражданска война и настояването на Уорън за огромни структурни промени.

Бившият вицепрезидент отвърна предлагането им за държавно финансирано универсално здравно обезпечаване с проект за държавно обезпечаване, който да се конкурира с частното обезпечаване. Прогресистите желаеха гратис държавно висше образование; Байдън предлага дотации за студентските такси в двугодишните курсове на образование. Байдън дефинира климатичните рецесия като опасност за самото ни битие и предложи проект за екологично чиста сила за трилион долари, само че се опълчи на цялостната версия на прогресивния Зелен нов курс. Той даде обещание основни данъчни нараствания за корпорациите и вложителите, само че е срещу налог благосъстояние върху чистото богатство на физически лица.

Байдън означи, че програмата му за опазване на здравето го прави по-ляв от кандидатката на демократите през 2016 година Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 и президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, който махна обществената алтернатива от своя здравен закон през 2010 година, ядосвайки демократичните демократи.

А по расовия въпрос, още преди експлоадирането на последните национални митинги против полицейското принуждение, Байдън постоянно е приказвал за систематичния неуспех на нацията да бъде на висотата на Декларацията за самостоятелност. "Томас Джеферсън не е бил на тази висота ", споделяше той постоянно в ранните си речи, намеквайки за обстоятелството, че създателят на Декларацията и трети президент на Съединени американски щати е имал плебеи.

Байдън въпреки всичко не е предпазен от вътрешнопартийното напрежение, което коства на Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 поддръжката на прогресистите през 2016 година, и прекара последните три месеца в подсилване на левия си фланг.

Обама оказа помощ на Байдън да събере 7,6 милиона за предизборната си акция

Байдън и Сандърс сътвориха работни групи по политиката, които да напишат рекомендации за платформата на демократите за изборите през 2020 година Тези групи в сряда разгласиха 110 страници политически проекти преди речта на Байдън в Пенсилвания. Те не стигнаха до поддръжка на Байдън за универсално държавно здравно обезпечаване и най-взискателните крайни периоди за реализиране на въглеродно неутрална стопанска система, само че ратифицираха изказванията му, че е на по-прогресивни позиции от предшествениците си.

Освен това Байдън към този момент се беше доближил до позицията на Сандърс за студентските такси, като поддържа четиригодишни цялостни дотации за множеството семейства от междинната класа. Той възприе препоръчаната от Уорън промяна на закона за банкрутите и концепциите й за акция на държавни поръчки в интерес на американски компании. Прогресистите дават обещание да продължат да оказват напън.

"Мисля, че работата ни е от време на време в действителност да го натискаме ", сподели конгресменката от Вашингтон Прамила Джаяпал, която е помогнала в ръководенето на работната група Байдън-Сандърс за опазването на здравето. Според нея това значи "да сме дружно с него, несъмнено, само че и от време на време да се движим пред него ".

Варшини Пракаш от придвижването "Сънрайз ", което е водещо в битката за опазването на околната среда, съобщи, че нейната група няма да се откаже от Зеления нов курс. Тя обаче похвали Байдън за поддръжката му за задоволителни държавни вложения за превръщане на енергийния бранш по време на пандемичната криза. Байдън реализира партийно единение, което не съществуваше преди четири години.

"Смятам, че предложенията на Байдън са не толкоз политическо вземане предвид с прогресистите, колкото издигане до висотата на момента, в който живеем ", сподели Адам Грийн, съосновател на предизборния комитет за Прогресивна смяна и съдружник на Уорън.

Бившият вицепрезидент натрупа и впечатляващ брой поддържа за кандидатурата си и построи група от предизборни покровители, в това число всичките му съществени противници по време на първичните избори. Много от тях проведоха прояви в часовете и дните след речта му от четвъртък в демонстрация на мощ, която Тръмп мъчно ще реализира даже с интензивното си наличие онлайн и въодушевената си електорална база.

От своя страна Тръмп упрекна Байдън, че плагиатства икономическия му популизъм, само че и жигосах Байдън като левичар, който не може да завоюва.

"Този проект е доста крайноляв, само че той сподели верните неща, тъй като копира това, което аз съм направил ", сподели Тръмп в петък преди да замине от Белия дом за Флорида.
Кауфман сподели, че Байдън ще продължи да води акцията си като номиниран, който не се вълнува от такива етикети. "Това, което му оказа помощ да оцелее през всички тези години е, че той не се занимава с такива охарактеризирания ", сподели Кауфман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР