Джо Байдън пристигна в Полша след изненадващото си посещение в

...
Джо Байдън пристигна в Полша след изненадващото си посещение в
Коментари Харесай

Джо Байдън от Варшава: Путин сгреш и жестоко, Украйна никога няма да падне в руски ръце !

Джо Байдън дойде в Полша след изненадващото си посещаване в украинската столица Киев в понеделник, протекло при строги ограничения за сигурност. С полския си сътрудник Анджей Дуда той разиска войната в Украйна и обстановката в района.
 
Точно в в 17:40 локално време, в градините на Кралския палат във Варшава под Арките на Кубицки, президентът на Съединени американски щати стартира своята тирада.

„ Благодаря ви, че ме приехте още веднъж тук във Варшава. Бях тук скоро откакто Путин стартира най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война, сподели той. Когато споделяха, че Киев ще падне. Вчера се върнах от Украйна и мога да потвърдя: Киев се държи крепко! Ние сме мощни, ние сме единни. Преди година се изправихме пред един фундаментален въпрос: Ще защитим ли нашите полезности, ще защитим ли демокрацията? Днес знаем. Ще защитим демокрацията, ще защитим свободата. Потвърдих това на президента Зеленски през вчерашния ден “, сподели Джо Байдън.

" Когато Путин подреди на танковете си да нахлуят в Украйна, той сгреши. Украинската нация е мощна. Вместо финландизацията на НАТО, Путин реализира „ натоизация “ на Финландия и Швеция. НАТО е обединен по-единен от всеки път ", добави той.



" В обстановка на огромно тестване е значимо какво отстояваме и кой е до нас. Полша го знае. Вие го знаете по-добре от всеки различен. Знаете какво е взаимност. Подялба на териториите, окупация, заличаване от война и комунистическо ръководство. Вие изтърпяхте всичко ".

" Една година след експлоадирането на войната Путин към този момент не се съмнява в силата на нашата коалиция, само че към момента се съмнява в нашата религия и поддръжка за Украйна. Но би трябвало да знае, че НАТО няма да се раздели и ние няма да спрем да поддържаме Киев. Украйна ще завоюва, тъй като обича свободата. Вчера донесох това известие от Киев. "

" Президентът Зеленски ми сподели, че тази борба ще дефинира в какъв свят ще живеят нашите деца и внуци. Днес виждаме това, което хората видяха преди десетилетия – апетитите на автократа не могат да бъдат примирени, би трябвало да им се устои ".

" Казах го предходната година, ще повторя и в този момент: деспот, който желае да възвърне империята си, в никакъв случай няма да заличи любовта на хората към свободата. Украйна няма да падне в съветски ръце. Никога! ".

" Никой през днешния ден не може да отвърне очи от тези мерзости, които Русия прави. Войната беше изборът на Путин. Съединени американски щати и НАТО не желаят война. Съединените щати събраха коалиция за Украйна. Ние изпращаме съвременни оръжия там, а Полша е приела повече бежанци от всеки различен напоследък. Бих желал да ви благодаря за това ".

" Украйна се бори за свободата си повече от 30 години. Тя мина през Оранжевата гражданска война и пази паметта за загиналите жертви, дали живота си за свободата, в това число и във войната в Донбас. Вчера видях мавзолея на починалите. Ние им отдаваме респект и поддържаме устрема на Украйна към независимост. Съединени американски щати и Полша са дружно с Украйна. "

" Никога няма да не помни миналогодишната среща с украинските бежанци. Лицата на деца, които се опасяваха, че в никакъв случай повече няма да видят бащите си. В този най-труден, най-мрачен миг полският народ им предложи заслон ".

" Сега гледаме към бъдещето. Борбата за независимост не е въпрос на един ден или една година. Това е мъчно нещо. Украйна продължава да се пази от съветската експанзия и ще продължи да се бори, макар че предстоят доста сложни дни ", акцентира Джо Байдън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР