Джо Байдън, който ще е 46-ия президент на САЩ, произнесе

...
Джо Байдън, който ще е 46-ия президент на САЩ, произнесе
Коментари Харесай

Джо Байдън: Време е за изцеление в Америка

Джо Байдън, който ще е 46-ия президент на Съединени американски щати, произнесе първата си тирада като победител в президентските избори в Уилмингтън, Делауер.

„ Обещавам да бъда президент, който се стреми не да разделя, а да сплотява. Който не вижда Червени щати и Сини щати, вижда единствено Съединени щати. И който ще работи с цялото си сърце с увереността на целия народ, с цел да завоюва доверието на всички вас - хората. Сега е време за излекуване в Америка.

За всички тези от вас, които гласоподаваха за президента Тръмп, разбирам разочарованието ви довечера. Самият аз изгубих няколко пъти. Но в този момент, дано си дадем късмет. Време е да премахнем суровата изразителност, да понижим температурата, да се забележим още веднъж, да се изслушаме още веднъж. И с цел да реализираме прогрес, би трябвало да спрем да се отнасяме към съперниците си като към врагове. Те не са наши врагове, те са американци “, съобщи Байдън.

Камала Харис ще бъде първата жена, първата чернокожа американка и първата американка с индийски корени, която ще бъде вицепрезидент на Съединени американски щати.

„ Джо е изцелител, обединител, минал тествания и човек с огромно сърце. Mакар да съм първата жена в този офис, няма да съм и последната. Защото всяко малко момиче, което гледа довечера, вижда, че това е страна на опциите “, разгласи Харис.

Новината за избирането на новия американски президент беше посрещната с всеобщи тържества.
Байдън сподели още, че първата му работа като определен президент ще бъде още в понеделник да подбере научни съветници и специалисти, които да оглавят щаб за битка с ковид. Той се зарече да не пести сили, с цел да реализира поврат в пандемията в Съединени американски щати.

Настоящият президент Доналд Тръмп още не се е признал за надвит на изборите. Негови представители са внесли правосъдни искове за хипотетични нарушавания и измами в преброяването на гласовете в няколко щата.

В доста градове последователи на Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са направили изборни измами.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР