Джо Байдън излезе с позиция за наредената руска операция в

...
Джо Байдън излезе с позиция за наредената руска операция в
Коментари Харесай

Джо Байдън: Светът ще търси отговорност от Русия


Джо Байдън излезе с позиция за подредената съветска интервенция в Донбас.

„ Молитвите на целия свят са с народа на Украйна довечера, до момента в който претърпяват непредизвикана и неоправдана офанзива от съветски военни сили. Президентът Путин избра преднамерена война, която ще донесе пагубни загуби на живот и човешки премеждия “, споделя Байдън в изказването си.

„ Само Русия е виновна за гибелта и разрушенията, които тази офанзива ще донесе, а Съединените щати и техните съдружници и сътрудници ще отговорят по обединен и съдбоносен метод. Светът ще търси отговорност от Русия “, добавя Байдън.

В същото време от НАТО потвърдиха, че на територията на Украйна е почнала военна интервенция.

НАТО се събира на незабавна среща поради спора в Украйна. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

По-рано шефът на НАТО осъди „безразсъдната и непредизвикана атака“ от Русия в Донбас.

Преди броени часове държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвести, че Русия ще нахлуе в Украйна преди да изтече тази нощ. Според разузнаването на Съединени американски щати военната интервенция ще бъде „мащабна“.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също стартира изключително съвещание в 4.00 ч. българско време тази нощ.

„ Тук сме тази нощ, тъй като имаме вяра, дружно с Украйна, че следва пълномащабна инвазия на Русия в Украйна. Тази вечер виждаме руснаците да затварят въздушното пространство, да реалокират войски в Донбас и да реалокират силите си в бойни позиции. Това е рисково “, сподели посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд на незабавната среща, още преди изказването на Путин.

Съветът за сигурност на организацията обмисляше Проекторезолюция, която да осъди Москва поради дейностите й в Украйна. Приемането на документа обаче беше обречено на неуспех заради правото на несъгласие на Русия.

Лидерите на Г-7 също би трябвало да се срещнат в четвъртък. Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън пък настрана беседва с сътрудниците си от Англия и Канада.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР