Джо Байдън и Доналд Тръмп ще разговарят със стачкуващи работници

...
Джо Байдън и Доналд Тръмп ще разговарят със стачкуващи работници
Коментари Харесай

Джо Байдън и Тръмп се срещат с протестиращи в Мичиган

Джо Байдън и Доналд Тръмп ще беседват със стачкуващи служащи от автомобилната индустрия в Мичиган в границите на два поредни дни тази седмица. Това акцентира какъв брой значими са синдикатите за президентската конкуренция през 2024 година, въпреки да съставляват единствено дребна част от работещите в Съединени американски щати, осведоми Ройтерс.
Прочетете още
Байдън ще се причисли към стачкуващи членове на синдиката на Обединените автомобилни служащи (UAW) по-късно през днешния ден. Според историците, проучващи развиването на профсъюзите, това ще бъде най-голямата поддръжка, демонстрирана от настоящ президент към стачкуващи служащи, най-малко за последните 100 години. 

Републиканският му конкурент и предходен президент Доналд Тръмп ще се обърне към стотици служащи на мероприятие в компания за доставки на автомобилни елементи в предградие на Детройт на следващия ден. 

Байдън съобщи през вчерашния ден, че синдикатът на Обединените автомобилни служащи е дал доста, когато автомобилният бранш бе в рецесия и е " избавил автомобилостроителната индустрия " - очевидна отпратка към огромната държавна помощ за бранша от 2009 година, която включваше и понижаване на възнагражденията. 

" Сега, когато браншът възвръща позициите си, те би трябвало да вземат участие в облагите ", сподели той. 

Досега синдикатът отхвърля който и да било от претендентите за президентските избори през 2024 година, което го прави единственият огромен синдикат, който не е подкрепил Байдън. 

Членовете на синдиката по-рано този месец започнаха стачки против " Дженерал моторс " (General Motors), " Форд " (Ford) и " Стелантис " (Stellantis) - компанията майка на " Крайслер " (Chrysler), с искане нарастванията на заплатите да подхождат на скоковете във възнагражденията на основните изпълнителни шефове, настоявайки също по този начин за по-кратка работна седмица и сигурност на работните места на фона на прехода към електрическа подвижност, написа Българска телеграфна агенция.

Едва 10,1 % от служащите в Съединени американски щати са членували в синдикати през 2022 година, само че организациите имат голямо политическо въздействие, защото щатите, в които те са мощни, постоянно сменят желанията си от демократи към републиканци и противоположното, а и имат авторитетни мрежи по места. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР