Джо Байдън е на път да стане най-лошият президент в

...
Джо Байдън е на път да стане най-лошият президент в
Коментари Харесай

На Байдън му останаха три рекорда до званието „най-лош президент в американската история“

Джо Байдън е на път да стане най-лошият президент в историята на Съединени американски щати. Има доста способи да се дефинира спечелилият в такава " номинация ", само че съвсем всеки от тях сочи сегашния държавен глава - толкоз е зле. Последното, което остава на Байдън, е да стартира революция. Американците считат, че той може да се оправи.

Само преди година и половина две трети от американците и всички огромни медии в страната (с изключение на Fox News) решително нарекоха Доналд Тръмп най-лошия президент в историята на Съединени американски щати, съпоставим единствено с Джеймс Бюканън.

Тогава, след щурма на Капитолия от обезверени (и, подчертаваме, невъоръжени) поддръжници на Тръмп, малко на брой можеха да си показват, че най-опитният политик и посланик Джо Байдън ще счупи всички антирекорди на ексцентричния милиардер и ще сложи още няколко, към този момент лични.

Трябва да се разбере, че Тръмп, макар милионите откровени и дейни поддръжници, постоянно е имал много невисок рейтинг на утвърждение в цялата страна - някъде сред 44% и 48%. Но Байдън е същински уникат. Имайки при започване на президентството и персонална известност, и доверие, и невиждано равнище на медийна поддръжка, той безусловно направи знамение в духа на цар Мидас, единствено че наопъки - трансформира всичките си „ златни “ индикатори в отпадък.

Съгласно данните от изследване на Morning Consult (а такива изследвания са профилът на компанията) показателят на отрицание на титуляра е 57%, като 43% от интервюираните " изрично " не го утвърждават. Представянето на Тръмп през същия интервал на президентството (през 2018 г.) е с четири пункта по-добро.

Най-поразителното е, че измежду републиканците представянето на Байдън е по-лошо от това на Тръмп измежду демократите. Това наподобява нещо немислимо, в случай че си напомним степента на ненавист към „ непоносимия фашист” и вътрешнопартийната обвързаност и „ взаимното покриване на отговорност” по този въпрос.

Байдън обаче знае по какъв начин да изненадва. Например, в този момент рейтингът му измежду латиноамериканците е по-нисък, в сравнение с измежду белите. При политик - демократ това също е немислимо.

Някои други измервания демонстрират още по-скромни индикатори за доверие към президента - до 35%. За втората година от царуването това към този момент е пълностоен антирекорд.

Вярно, най-непопулярният президент в цялата история на социологическите измервания към момента е Джордж У. Буш-младши, чийто рейтинг в края на втория му мандат се движи към 20-те %. Но тогава бушува международната финансова рецесия, също така войната в Ирак най-сетне беше осъзната от обществото като концепция, изначално глупава, в случай че не и незаконна.

В момента Съединените щати не водят огромни войни и към момента се предвижда нова световна рецесия, само че актуалният президент към момента решително претендира за тенекиен орден от вида „ най-лошият в историята “.

Ако погледнете разбивката по щати, в този момент Байдън може да претендира за победа на изборите единствено в шест от петдесет (преди три месеца - в десет), като този лист даже не включва неговия роден и доста демократичен Делауеър, от който той съвсем 40 години е избиран в Сената: отрицателните оценки надвишават позитивните със седем пункта.

Байдън се оправя най-добре в Калифорния, където показателят му на известност е +9. Днес това е най-богатият и най-гъсто обитаем щат в Съединени американски щати, столица на филмовата промишленост и ИТ, трансфорат в поле за демократични опити - републиканците не могат да реализират нищо там от доста време.

Забавен факт: Губернаторът на този щат е Гавин Нюсъм, който е посочен като един от евентуалните наследници на Байдън. Не е изключено той да взе участие в изборите, даже в случай че настоящият президент за потрес на всички реши да бъде избран отново за втори мандат. Най-вероятно тогава Нюсъм ще разгласи, че се е номинирал, с цел да попречи на Тръмп да се върне в Белия дом, защото Байдън, както споменахме нагоре, не е конкурентоспособен.

Нюсъм ненавижда Тръмп. Той трансформира щата си в предната линия на опозиция против Тръмпизма, заплашвайки президента с съвсем фракционизъм. И ето кое е занимателното: някогашната брачна половинка на Нюсъм, Кимбърли Гилфойл отговаряше за събирането на дарения в щаба на Тръмп и в този момент излиза с неговия наследник Доналд Тръмп младши.

Но назад към Байдън. Ако си представим, че рейтингът му във всеки щат е еднакъв на резултата от опита за преизбиране, това би било едно от най-унищожителните провали за настоящ президент в историята на Съединени американски щати. Но към момента не за най-вече.

Хърбърт Хувър имаше „ най-хубавото “ през 1932 година Причините са ясни: по време на неговото президентство стартира Голямата меланхолия - всеобхватна социално-икономическа злополука, само че първоначално господин президентът въобще не счете за належащо да се намесва поради свещения принцип за невмешателство на страната в стопанската система.

Той завоюва и в шест щата, само че Байдън, в случай че имаше избори в този момент, щеше да изпревари Хувър по брой електори заради многолюдната Калифорния.

Друго занимателно съвпадане: противникът на Хувър, Франклин Делано Рузвелт, който, в противен случай, нормално се счита за един от най-хубавите водачи в историята на страната, тогава не можа да завоюва в родния си Ню Йорк, където също управляваше. Тоест " измяната " на Делауеър не е неповторимо.

Причините за непопулярността на Байдън могат да се изброяват с часове, само че извънредно съкратеният лист от „ болеви точки “ ще наподобява по този начин: рекордна инфлация от 40 години насам, миграционна рецесия, внезапно повишаване на цените на бензина и броя на тежките закононарушения, непредвиден дефицит - от торове до млечна формула за кърмачета, изостряне на " културните войни, позора в Афганистан, цялостната липса на триумф във външната политика, напредналата възраст на президента, в това число в " байденизма ", и световния спор с Русия, съчетани с прокси войната в Украйна, в допълнение изостриха някои от тези проблеми.

79-годишният деец от дипломацията дотам срутва страната, че даже Илон Мъск към този момент става реакционер. Доверието на жителите в държавните институции падна на извънредно ниско равнище.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, различен вероятен заместител на Байдън (но доста по-вероятен, тъй като за разлика от Нюсъм принадлежи към републиканците) пожела на президента бързо възобновяване от ковид, а на цялата останала част от страната - бързо възобновяване от президентството му.

Съдейки по реакцията в блогосферата, мнозина харесаха фразата. Байдън в действителност се възприема като болест, засегнала цяла страна. Нещо повече, даже тези, които смятаха президентството на Тръмп за болест, също го вършат. Така съветската сентенция " с чумата холера не се лекува " доближи до съзнанието на американците.

Освен в случай че не стане нещо изключително и непредсказуемо, Демократическата партия ще загуби контрола над Конгреса тази есен, а две години по-късно и контрола над Белия дом. Дотогава Байдън може и да бие антирекорда на Буш и в случай че той в действителност реши да извърши обещанието си и отиде на втори мандат, тогава даже ще победи и Хувър (въпреки че доста зависи от съперника и Тръмп, който евентуално ще в това качество, обективно е неприятен вариант).

Има още един симптом за „ най-лошия президент “. Това е консенсусът на историците, съгласно който Бюканън към момента е най-лошият от най-лошите – индивидът, чиято колебливост и изтощение доведоха страната до колапс и революция.

В същото време, както следва от изследване на Калифорнийския университет, повече от 50% от американците към този момент са уверени, че през идващите няколко години в страната ще стартира нова революция.

Останалото, както се знае, единствено ще последва - и нова Голяма меланхолия, и нова международна финансова рецесия, и даже нов колапс на страната. Тогава Джоузеф Робинет Байдън няма да има нито един заслужен съперник в американската история.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР