Джийн и Мартин от Англия вече 11 години живеят във

...
Джийн и Мартин от Англия вече 11 години живеят във
Коментари Харесай

Животът на английските заселници у нас след Брекзит

Джийн и Мартин от Англия към този момент 11 години живеят във Великотърновското село Пчелище. Двамата оставили бизнеса си там, тъй като желали да живеят на по-спокойно място и по този начин избрали България. И двамата изрично поддържат излизането родината им от Европейски съюз, само че все пак не желаят да се връщат на Острова, за какво - вижте в репортажа на Зорница Илиева и оператора Кристиян Минков.

На Острова Джийн и Мартин управлявали лично заведение, бизнесът им бил сполучлив, само че все пак животът там не им харесвал. Затова преди 11 години емигрирали в България и сега живеят във великотърновското село Пчелище.

Джийн: В един миг започнах да виждам промени в Англия, страната стартира да върви надолу!Мартин: Трябваха ни единствено два пъти да дойдем в България, с цел да решим, че това е мястото, на което желаеме да живеем!
И двамата са безапелационни – Англия не би трябвало да бъде част от Европейския съюз.
Джийн: Ние поддържаме Брекзит, само че все пак не имаме вяра, че нещата ще се случат, както беше гласувано. Какво и да бъде гласувано като договорка, животът на хората ще си остане същият както е в този момент – блестящо разделяне сред хора, които желаят да останат, и хора, които желаят да изоставен!Мартин: Искаме да си върнем властта и контрола върху нашата си народна власт, не желаем да бъдем ръководени от неизбрани бюрократи в Европейския съюз!
Въпреки това обаче Джйин и Мартин ще останат да живеят у нас, макар че страната ни е членка на Европейския съюз.
Джийн: Ние не сме антиевропейци, ние сме анти тази администрация. Животът ни в България няма да се промени, откакто Англия излезе от Европейския съюз!Мартин: Най-много да се наложат някакви административни промени, най-вече може да се наложи да се пререгистрираме!
Двамата са безапелационни, че остават у нас, тъй като харесват метода на мислене на българите, природата и живота, който могат да имат в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР