Джипси Кингс зарадваха публиката в България със своя концерт в

...
Джипси Кингс зарадваха публиката в България със своя концерт в
Коментари Харесай

Кралете на фламенкото Джипси Кингс пред БНТ

" Джипси Кингс " зарадваха публиката в България със своя концерт в петък вечер. Фламенко изпълнителите, водени от Пако Балиардо, изпяха известните по целия свят шлагери на групата. Айше Сали беше на подготовката им. Ето какво описаха те за приемствеността сред младите и старите в " Джипси Кингс " преди да излязат на сцената на Зала 1 в НДК.

Пако Балярдо: Продъжихме да бъдем толкоз дълго време на сцената и да вършим музиката, която обичаме. Предадохме я и на нашите деца. Надяваме се отсега нататък тя да стига от потомство на потомство.

Лукас: Тонино Балярдо и Никола Рейес са измежду моите учители. И двамата са виртуози на циганската музика. Не познавам човек от нашата общественост, който да не се е въодушевил от Тонино, с цел да свири на китара. Това е толкоз ясно! Още като стартираме от " Jobi Joba " и " Bamboleo ". Всеки би трябвало да мине оттова, с цел да се научи да свири на китара и да пее.

Пако Балярдо: Младите музиканти, с които сме тук, имат голям капацитет, а в действителност ние търсим тъкмо това.

Лукас: Бяхме доста дребни, когато започнахме да свирим и пеем. Това се случва с всички нас. Сега към този момент пътуваме на всички места по света, което е необикновено. Щастливи сме да бъдем тук-там като това тук. Музиката е метод на живот. Щастливи сме, че поколенията преди нас ни предадоха техните познания, техния прочит. Това е доста значимо, с цел да продължим по същия метод. Там, където има роми, сърцето приказва. Пътищата ни се пресичат на всички места. Независимо че сме от разнообразни страни с разнообразни култури. Нашата музика е от Южна Франция и Каталуния, само че посредством песните намираме общ език. Свирим със сърцата си, а приказваме с мозъците си.  Хиляди пяха и танцуваха с Хиляди пяха и танцуваха с "Джипси Кингс "
Музиката на "Джипси Кингс " завладя Благоевград. Хиляди пяха и танцуваха под намерено небе на фестивала Франкофоли нощес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР