Джип рейндж роувър с английска регистрация редовно окупира тротоар в

...
Джип рейндж роувър с английска регистрация редовно окупира тротоар в
Коментари Харесай

Български абсурд с английски джип в Пловдив

Джип обхват роувър с британска регистрация постоянно окупира тротоар в Кършияка, алармира четец на TrafficNews . По думите му, автомобилът паркира по този начин от много време и пречи на придвижването и естественото прекосяване на пешеходците, само че институциите не реагират, оправдавайки се с неуместни аргументи.
Прочетете още
„ От доста дълго време на улица Гюро Михайлов в гр. Пловдив стопира автомобил с британска регистрация. Мястото, което оставя на тротоара е толкоз, че да мине дете, а за майка с количка да не приказваме. Улицата е в непосредствена непосредственост до ДГ " Славей " и в часовете, когато хората си прибират децата от градина са принудени да минават по пътното платно, където пък минават коли на прибиращи се хора от работа ”, описа Васил Василев.

„ След опит да сигнализираме на Оперативна програма " Репатриране и паркиране " от там ни оповестиха, че нямало по какъв начин да вдигнат автомобила тъй като не бил спрял неправилно, тъй като можело да минава един човек по тротоара и автомобила бил с британска регистрация.

По тази логичност човек може да си закупи 5-6 евтини автомобила с британска регистрация и да си огради тротоара пред блока. Явно проблем няма да има. През 2017 година бяхме на отмора със брачната половинка ми във Виена, Австрия и автомобилът ни щеше да бъде репатриран тъй като табелката на регистрационният ни номер беше на една линия със знака, който посочваше, че е неразрешено паркирането след него. В България обаче се оказва, че отново няма какво да се направи когато автомобила или жителя не е от България, тъй като очевидно на никой не му се занимава или просто законите са ни такива. Няма ги! ”, добави пловдивчанинът.

Според ЗДвП се позволява „ прекъсване за престой и паркиране на моторни транспортни средства с оптимално позволена маса до 2,5 т върху тротоарите, паралелно на оста на пътя, ако откъм страната на постройките остава разстояние минимум 2 метра за прекосяване на пешеходци “.



Дали е спазено това разстояние, и дали британският автомобил е в нарушаване всеки може самичък да реши от приложените фотоси.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР