Джинджифилът е полезен в много отношения, но той е строго

...
Джинджифилът е полезен в много отношения, но той е строго
Коментари Харесай

Диетологът предупреждава: Кой не трябва да консумира джинджифил

Джинджифилът е потребен в доста връзки, само че той е строго противопоказен при съществуването на някои болести.

Употребата на джинджифил в огромни количества може да провокира обостряне на болести на стомашно-чревния тракт  заради " нападателни " субстанции в състава му, предизвестява диетологът Ирина Бережная .

Според експерта джинджифилът би трябвало да се употребява с нараснало внимание, защото нервира стомашната лигавица . Най-добре е да добавите корен от джинджифил към чай при настинки, с цел да облекчите дращенето в гърлото. В същото време Бережная подсети, че това „ не е артикул за ежедневна приложимост “.

„ Хората, които имат някакви възпалителни болести на стомашно-чревния тракт,  би трябвало да го употребяват с огромно внимание - може да провокира обостряне на болесттите, в това число панкреатит, холецистит , изключително в случай че има камъни или ерозивни и язвени процеси в стомаха “,  изяснява диетологът. Освен това продуктът има " жлъчегонно, дразнещо деяние и покачва апетита ".

По-рано диетологът Олеся Фролова назова потребните свойства на джинджифила. По-специално тя предлага включването на този артикул в диетата за облекчение на главоболие, породено от напрежение заради стрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР