Джинджифилът е една от онези подправки, които добавят нещо специално

...
Джинджифилът е една от онези подправки, които добавят нещо специално
Коментари Харесай

Ето какво се случва с организма, ако ядете джинджифил

Джинджифилът е една от тези подправки, които прибавят нещо особено към всяко ядене. Без значение дали става дума за главно, закуска, десерт или напитка. А изгодите за тялото, които питателните експерти, приписват на известния корен са безчет. Настърган, на прахуляк, в чаша чай или в композиция с мед – тялото обича джинджифила и той му се отплаща добре. Богат е на витамините А, С, Е, В, също по този начин на минерали като магнезий, желязо, калий, фосфор, цинк, натрий, бета-каротин и други.
Овладяване на рефлукса
Киселинният рефлукс е неприятно и мъчително положение, при което прекомерно постоянно се протяга ръка към използването на сякаш, безобидни лекарства. Джинджифилът без подозрение може да замести следващото хапче, с помощта на противовъзпалителните му свойства. Приемът на малко количество джинджифил при мощен киселинен рефлукс, ще помогне за преодоляване на признаците, а редица изследвания демонстрират, че постоянната му консумация може да понижи шанса за поява на нови рецесии.

Противовъзпалителни свойства
Ставите са друга проблематична зона, за която джинджифила може да бъде изключително потребен. Подутите стави лимитират обсега на придвижванията и постоянно предизвикват мощна, хронична болежка. Веществото в джинджифила, което съгласно откривателите потвърдено понижава възпалението, се назовава джинджерол (gingerol) и изобилства във всеки пресен корен.
Проучвания са открили също, че страдащите от остеоартрит даже могат да облекчат болката локално, като ползват крем или мас, който съдържа джинджифил.

По-хубава кожа
Джинджифилът „ гали “ кожата, само че това не значи, че би трябвало да бъде употребен локално. Напротив. Тайната е, че джинджифилът работи благотворно на храносмилателната система, а точно това прави кожата сияйна. Доброто храносмилане гони токсините от организма, а с това кожата и косата са здрави и уравновесени.
И не на последно място, джинджифилът може да служи и като антисептик за дребни порязвания или ожулвания.

Чао, главоболие
Честото главоболие в действителност може да съсипе деня на всеки, а мигрената потвърдено води до нетрудоспособност. Доказано е, че с изключение на непоносимата болежка, мигрената може да аргументи сензитивност към светлината, както и гадене и повръщане.
Повече от 200 субстанции в джинджифила работят дружно, с цел да обезпечат противовъзпалителни, анти-гадене и антихистаминови резултати, които могат да облекчат интензивните признаци на мигрената. Въпреки, че по тематиката са нужни по-задълбочени изследвания, множеството ранни резултати от разнообразни проучвания сочат, че джинджифилът е най-малко толкоз ефикасен, колкото и другите постоянно предписани медикаменти за мигрена, само че без доста от страничните резултати.

Отслабване
Добавянето на джинджифил към ежедневната диета може да форсира отслабването. Коренът спомага за изгарянето на калории и задвижва метаболизма на тялото. Известно е също, че джинджифила играе роля при изгарянето на мазнините, храносмилането на въглехидратите и отделянето на инсулин. Смята се също, че джинджифилът основава възприятие за задоволеност, което е от изгода при всеки диетичен режим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР