Джинът е много особено питие, което рядко може да се

...
Джинът е много особено питие, което рядко може да се
Коментари Харесай

Джинът от слонски изпражнения

Джинът е доста изключително пиво, което рядко може да се пие чисто, поради острият му присъщ усет и мирис, който признаваме си, мъчно можем да понесем насмалко лимон и тоник.

Съществуват два съществени метода при производството на джин. Първият е вторична филтрация на безпристрастен зърнен алкохол (наречен базов алкохол), към който са добавени натурални растителни съставки. Вторият е просто прибавяне на ароматни сътрудници (есенции и екстракти) към базовия алкохол и разбъркването им.

През последните години се появиха разнообразни вариации, които са с мирис на плодове и/или билки. Не бяхме чували обаче за джин със слонски изпражнения. Поне до този миг.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Distiller (@drinkdistiller) на Мар 8, 2019 в 12:06 PST

Оказва се, че Паула и Лес Ансли от Южна Африка вършат тъкмо това и продават бутилка Ibhu Indlovu джин за 35 $, написа The Evening Standard. Идеята на двойката се заражда, до момента в който са на сафари в Кения. Техният гид им споделя, че макар големите количества храна, която слоновете гълтам всеки ден, 80% от нея излиза в неразградена форма.

Това значи, че 130 кг тор се създава всеки ден, като множеството от него е цялостно с хранителни субстанции, които съставляват неразградени плодове, трева и листа. Двойката моли хората от сафари парка да им изпратят малко тор, с цел да създадат първите си опити да ароматизират джина със слонски изпражнения. Те измиват, раздробяват и изсушават торта, до момента в който се отсеят единствено остатъците от плодовете и листата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Laura Sweet (@ifitshipitshere) на Мар 18, 2019 в 3:43 PDT

Оттам това, което е останало, минава през развой на дезинфекция и по-късно се дестилира с джина. Двойката признава, че първо моли техни другари да опитат джина, без авансово да им споделят за индустриалния развой и какво съдържа напитката в действителност.

По този метод Паула и Лес получават почтен отговор за усета, защото никой даже и не подозира, че съдържа слонски изпражнения. Очевидно Ibhu Indlovu джин има страховит мирис и доста се харесва от хората, защото сега двойката прави и продава безусловно хиляди бутилки.
 Джинът и 5 от най-скъпите бутилки в света
5 от най-скъпите бутилки джин в света

От Белгия до Съединени американски щати
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР