Джими и Розалин Картър посещават фестивала в Джорджия преди 99-ия рожден ден на бившия президент, казва Carter Center

...
Бившият президент Джими Картър и съпругата му Розалин се разходиха
Коментари Харесай

Бившият президент Джими Картър и съпругата му Розалин се разходиха през фестивала на фъстъците в Плейнс, Джорджия, в събота, съобщи Картър център в публикация в социалните медии.

„Прекрасен ден за президента и г-жа Картър да се насладят на разходка през фестивала на фъстъците в Плейнс! И само седмица преди да навърши 99. Обзалагаме се, че сладоледът с фъстъчено масло е в менюто за обяд! #JimmyCarter99“, каза Carter Center в туит, споделящ видео на Картърови, които се возят в SUV по улица, изпълнена с посетители на фестивала.

Джими Картър, който на 1 октомври навършва 99 години, влезе в хоспис през февруари. Бившият президент победи рака на мозъка през 2015 г., но се сблъска с поредица от здравословни страхове през 2019 г. и впоследствие претърпя операция за премахване на натиска върху мозъка му.

В интервю за People, публикувано миналия месец, внукът на Картърс каза: „Ясно е, че сме в последната глава.“

Семейството и болногледачите са били единствените скорошни посетители в дома на Картърс Плейнс, каза Джош Картър пред People.

Джош Картър каза, че баба му Розалин Картър, която има деменция, е наясно с нейната диагноза. „Тя все още знае кои сме в по-голямата си част – че сме семейство“, каза той.

Джими и Розалин Картър са женени от 77 години и са най-дълго женената президентска двойка.

Джими Картър е роден в Плейнс, Джорджия, и е израснал в близката общност на Арчъри. Производител на фъстъци и лейтенант от флота, преди да влезе в политиката, демократът изкара един мандат като губернатор на Джорджия и беше президент от 1977 до 1981 г.

Шаная Шелтън от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР