Джихадистката групировка „Ислямска държава“ е екзекутирала двама руски граждани. Това

...
Джихадистката групировка „Ислямска държава“ е екзекутирала двама руски граждани. Това
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ екзекутира двама руснаци

Джихадистката формация „ Ислямска страна “ е екзекутирала двама съветски жители. Това съобщи зам.-председателят на комитета по евразийската интеграция към Държавната дума Виктор Водолацки, представен от РИА Новости.

Той се базира на фрагменти, публикувани в обществените мрежи. На тях Роман Заболотни и Григорий Сурканов са карани от терористите да прочетат лист хартия, само че отхвърлят.

Според Водолацки бойци на „ Ислямска страна “ са поискали от руснаците да кажат, че са се включили към редицата на ислямистката формация. След като отхвърлят, са екзекутирани.

Друг източник в съветската Дума също удостовери за гибелта на неговите сънародници. Роман Заболотни е бил член на военна компания, която е работила в Сирия на страната на режима на Башар Асад.

От съветското министерство на защитата към момента няма публично удостоверение. Руските въоръжени сили се включиха в сирийския спор по искане на режима на Асад. Руската бойна авиация и военноморски сили не престават да нанасят удари по позиции на „ Ислямска страна “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР