Джихадистите се изтеглиха от ключов район в северозападната част на

...
Джихадистите се изтеглиха от ключов район в северозападната част на
Коментари Харесай

Джихадистите се изтеглиха от ключов район в Сирия, идва ли повратна точка във войната?

Джихадистите се изтеглиха от основен регион в северозападната част на Сирия, откакто силите на президента Башар Асад започнаха масирана атака против провинция Идлиб, оповестява Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представен от AFP.
Бойците против режима в Дамаск се изтеглиха от град Хан Шейхун и региона и се насочиха на юг през последното денонощие, оповестяват очевидци.
Това на процедура значи, че значим турски пункт за наблюдаване в градчето Морек е изцяло обкръжен от силите на Асад.
От изток, Националните сили за защита са завладяли Ал Тери. Джихадистите са опразнили Латамина и Кафр Зита и отстъпват на север.
Припомняме, че в понеделник сирийски войски влязоха в стратегическия град Хан Шейхун в провинция Идлиб. Сирийските елементи напредват против бунтовниците, в региона в западната част на страната, който се явява като финален бастион на терористичните организации в страната.
Хан Шейхун е стратегически значим град на главния път сред Дамаск и Алепо. Превземането му значи, че на процедура държавните елементи са обкръжили следената от бунтовниците територия в провинция Идлиб и от юг, написа BBC. 
По-рано денем военен аероплан, за който бунтовниците настояват, че е съветски, нанесе удари от въздуха към ескорт от Турция, който пътуваше към Хан Шейхун. Според очевидци, конвоят е съставлявал към 50 бронирани машини, 5 от които танкове.
Сирия дефинира конвоя като акт на експанзия. Турция отговори, че офанзивата скапва съглашението за буферна зона и прекъсване на огъня в региона. Това ускорява страховете от пряк конфликт сред подкрепяната от Русия и Иран сирийска войска и подкрепяните от Турция бунтовници.
На процедура изтеглянето на джихадистите може да значи, че сирийските сили получават опцията да си върнат контрола над териториите в северна Хама и южен Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР