Джибути е държава в Източна Африка. Има площ от 22

...
Джибути е държава в Източна Африка. Има площ от 22
Коментари Харесай

Не Е Сирия Или Северна Корея! Няма Да Повярвате От Къде Ще Започне Третата Световна Война! Това Е Най-Неочакваното Място!

Джибути е страна в Източна Африка. Има повърхност от 22 300 кв. км. и граничи с Еритрея, Етиопия и Сомалия. На 20 км от бреговата линия на Джибути се намират брегът на Йемен и Арабският полуостров. До 1977 година страната е колония на Франция под името Френска Сомалия.

Държавицата е ситуирана навръх входа на Червено море и на процедура управлява поток от кораби, артикули и пасажери, преминаващи през Суецкия канал в Египет от Европа към Азия, написа " Политико ".

Затова тук са ситуирани и военни бази на множеството огромни страни. Франция, като някогашен хегемон има военна база от години, тук бази имат Китай и Япония, като това са единствените им военни бази отвън тяхна територия. Съединени американски щати оперират с две военни бази също от години.

Саудитска Арабия сега строи своя база, към този момент има извършени договаряния с Турция, която също желае да участва с боен контингент тук. Русия също е направила питане за такава опция. По неофициална информация, Индия също мисли по въпроса и скоро ще направи действителни стъпки в посока своя военна база.

Така Джибути от ден на ден замязва на смален модел на света и споровете в него през 21 век. Съвременните военни спорове могат да бъдат класически-с въоръжени сили на бойното поле, само че могат да придобият и различен облик-битка за надзор над стратегическа инфраструктура, конфликт сред изкуствени интелекти, кибервойни, търговски и стопански войни.

Едно обаче е сигурно-те ще се водят от страни с добре развити стопански системи, със лична инфраструктура и отвън териториите им. Освен това, навлизаме в интервал на развиване, в който актуалните технологии се съчетават с многополюсен международен ред, в който нито една страна не е може да изиграе ролята на международен хегемон, написа дир.бг.

Въпросът е-какво ще стане, в случай че две страни влязат във боен спор и имат свои бази в Джибути? Например, в случай че Индия построи своя военна база и влезе в спор с Китай, обикновено е подобен спор да избухне и сред базите им в Африка.

Конфликт сред Япония и Китай, Съединени американски щати и Китай няма по какъв начин да не получи продължение точно тук, където има военни бази на сблъскалите се страни. Друга опция, която също не е за пренебрегване-две сблъскали се военно страни да предпочетат да стартират разногласието си с стеснен спор в Джибути. Това би било проява на мощ и евентуално начало на огромни военни дейности.

Вече има съответни събития, които удостоверяват сходно развиване на обстановката. предходната година японски боен транспортен съд е бил видян да шпионира китайски боен транспортен съд, като и двата кораба са били на котва в Джибути.

Хора, посетили град Джибути описват, че са следили по какъв начин френски и японски военни са се състезавали за вниманието на локални проститутки, а в това време китайци и американци са снимали въоръжението и изследват логистиката, която са употребявали. А до момента в който американски моряци са били на брега, техния унищожител е бил обект на интерес на китайски военни и то от близко.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР