Джи Пи груп ще бъде извадена от проектите с европейско

Джи Пи груп ще бъде извадена от проектите с европейско ...

Борисов вади Дж Пи груп от проекти с европари, фирмата ще довърши ремонта на Графа.


Джи Пи груп ще бъде извадена от проектите с европейско или държавно финансиране. 
Фандъкова: Ремонт на ремонта ли? Вече ще има контрол на контрола за ремонта на Графа Главният архитект на София: Проектът на Графа е от пет години, ще гоним всички до край
Възложил съм на шефа на АПИ Светослав Глосов да намери форми за това, като се спази закона. Това заяви в мулдавския манастир "Св. Петка" премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари.

Ако някой си бърка асфалта не така както трябва, а има фирми за надзор и компетентни органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора, препоръча Борисов. 

Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро на фирми и търговци около строителната компания "Джи пи груп", заяви преди дни главният прокурор Сотир Цацаров  

ъв връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване на евросредства.

В средата на септември Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проверка на публикация в "Биволъ", във връзка с която двама журналисти - български и румънски, бяха задържани край Радомир, докато работят по разследване за корупционни практики на "Джи Пи груп".

„Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към
строителите са били качество и срок“, заяви Борисов, цитиран от Фокус. 

Джи пи груп извършва ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и зоната около нея. Няма да спре ремонтът, фирOFFNews  от Столична община. 

Източник: offnews.bg