Джи Пи Груп отрече публикуваните данни от разследването на сайта

...
Джи Пи Груп отрече публикуваните данни от разследването на сайта
Коментари Харесай

Джи Пи Груп: Не сме горили документи, замесват ни в манипулации

" Джи Пи Груп " отхвърли оповестените данни от следствието на уеб страницата " Биволъ ", в границите на което бяха арестувани журналистът Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро. 
 Слави за задържаните публицисти: Да гасим лампите и да закриваме  Проснали публицистите на равнищата с белезници, взели им телефоните (хронология на събитията)
След публикуването на следствие за корупция с евросредства " Биволъ " подава сигнал до Министерство на вътрешните работи, че от офисите на „ Джи Пи Груп “ стартира изнасяне на документи, които са изгаряни в региона на Радомир. 

Стоянов и Биро отиват на място, с цел да снимат унищожаването на документите, където са арестувани от патрулка на ОД на Министерство на вътрешните работи Перник и по-късно са отведени за предоставяне на показания. 

След като към случая се разшумя, от " Джи Пи Груп " излязоха с позиция, като показаха, че компанията се замесва в " откровени операции и погрешни изказвания ", като по този мотив ще търсят правата си в съда. 

" Никога и под никаква форма „ Джи Пи Груп ” АД не е имала отношение към оперативната активност или счетоводството на която и да е от фирмите, упоменати в избрания като „ следствие " материал. Единствената вярна информация в него е, че част от упоменатите компании в разнообразни интервали са били в договорни връзки с „ Джи Пи Груп ” АД и за работата си са получили съответното контрактувано заплащане. Тези връзки са съответно отразени в обществените финансови доклади на сдружението. Нито една от тези компании обаче не е и не е била част от групата ", оповестиха от компанията.

От " Джи Пи Груп " отхвърлят и от компанията да са изнасяни и горени документи. Оттам приканиха управляващите да проверяват изказванията на " Биволъ ", с цел да се " стигне до истината за действителните цели на сходни
журналистически „ следствия ".

Ето и цялата позиция на " Джи Пи Груп ". Публикуваме я без редакторска интервенция:

ПОЗИЦИЯ

НА РЪКОВОДСТВОТО НА „ ДЖИ ПИ ГРУП ” АД

По мотив обявата от 10.09.2018 година на уеб страницата Биволъ.бг, управлението на „ Джи Пи Груп " АД декларира следното:

1. Категорично не одобряваме замесването на „ Джи Пи Груп “ в откровени операции и погрешни изказвания. В отбрана на името си в общественото пространство, компанията ще потърси отговорност по законоустановения ред.

2. Никога и под никаква форма „ Джи Пи Груп ” АД не е имала отношение към оперативната активност или счетоводството на която и да е от фирмите, упоменати в избрания като „ следствие " материал. Единствената вярна информация в него е, че част от упоменатите компании в разнообразни интервали са били в
договорни връзки с „ Джи Пи Груп ” АД и за работата си са получили съответното контрактувано заплащане. Тези връзки са съответно отразени в обществените финансови доклади на сдружението. Нито една от тези компании обаче не е и не е била част от групата.

3. „ Джи Пи Груп ” АД не е притежател, а е един от наемателите в постройката на бул. „ Черни връх ” 59А, и не може да е виновна за активността на който и да било от другите наематели в същата постройка.

4. По мотив днешните изявления за арестувани публицисти край Радомир, в които името на „ Джи Пи Груп ” още веднъж беше използвано, изрично заявяваме, че нито в последните два дни, нито когато и да било от компанията не са изнасяни, горени и закопавани никакви документи. Като водещ представител на строителния отрасъл, „ Джи Пи Груп ” АД е сертифицирана по интернационалните стандарти ISO 9001:2015, ISO
14001:2015 BS, OHSAS 18001:2007. Всяка година компанията се одитира от самостоятелен инспектор, който ревизира в това число и процесите по предпазване и архивиране на документи.

Това не е първият случай, в който се прави опит името на „ Джи Пи Груп ” да бъде очернено посредством манипулативни и погрешни внушения. Освен че компанията ще предприеме всички вероятни стъпки за отбрана на положителното си име и престиж, настояваме способените държавни органи да проверяват изнесените от Биволъ.бг „ доказателства “, с цел да стигнат до истината за действителните цели на сходни
журналистически „ следствия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР