Джейсън Шепърд, доцент по невробиология в Университета на Юта, и

...
Джейсън Шепърд, доцент по невробиология в Университета на Юта, и
Коментари Харесай

Пет съвета за здравето на мозъка

Джейсън Шепърд, доцент по невробиология в Университета на Юта, и Талия Лърнър, помощник по неврология в Северозападния университет, споделиха към какво се стремят, с цел да поддържат мозъците си здрави, заяви „ Инсайдър “.

1. Повече сън

„ Практикуването на добра хигиена на съня и приемането на шест до осем часа сън всяка нощ е едно от най-хубавите неща, които можете да извършите за здравето на мозъка си “, съобщи Шепърд.

Сънят оказва помощ на мозъка да обработва нова информация, да образува мемоари, да укрепва нови концепции и хрумвания и да отстранява токсичните натрупвания на протеини, известни като амилоидни плаки, които нормално се натрупват в мозъците на хора с Алцхаймер.

Сънят също оказва помощ за способността на мозъка да се приспособява към нови обстановки и прекарвания. И колкото повече мозъкът ви може да се приспособява към нови провокации, толкоз повече можете да подобрите и запазите когнитивната си функционалност с възрастта, демонстрират проучвания.

2. Ускорете сърдечния темп

Шепърд показва, че прави извършения всекидневно, с цел да поддържа мозъка си здрав, защото постоянните физически действия усилват притока на кръв към мозъка, а мощното сърце оказва помощ да изпомпва задоволително кръв към мозъка, с цел да поддържа оптималната му работа.

Изследванията демонстрират, че хората, които спортуват постоянно, имат по-малък риск от развиване на Алцхаймер.

3. Отидете на обяд с другар

„ Самотата може да навреди на психологичното здраве, прочувственото благоденствие и здравето на мозъка на човек, тъй че е значимо да поддържате връзка с другите “, счита Лърнър.

„ Като цяло хората със мощни обществени контакти са склонни да живеят по-дълго “, прибавя ученият. „ Прекарването на време с други хора е положително за вашия прочувствен живот, което е добре за здравето на мозъка. “

4. Опитвайте нови неща

Запознаството с нови хора, места и провокации може да поддържа мозъка ви изострен, да усъвършенства положението на мозъка ви и да го укрепи, сподели Шепърд.
Той пътува до нови места и се среща с нови култури, а също по този начин обича да преследва занимания отвън работата си като откривател и професор, като снимка и слушане на класическа музика.

5. Спазвайте здравословна диета

Преработената храна е обвързвана с когнитивен спад и нараснал риск от деменция.

Много изследвания демонстрират, че мощно модифицираните храни, като пакетирани артикули или пържени картофи, могат да повлияят негативно на цялостното здраве и да усилят риска от здравословни положения като диабет, висок холестерол или високо кръвно налягане.

Тези болести засягат разнообразни органи по разнообразни способи, само че като цяло могат да увредят цялото тяло, в това число мозъка.

" Ако имате високо кръвно налягане, да вземем за пример, може да сте изложени на нараснал риск от проблеми с мозъка, като инсулт ", сподели Лърнър. „ Така че има доста аргументи, заради които мощно модифицираната храна е неприятна за вас. “

За да поддържате мозъка и тялото си здрави, ограничете модифицираните храни и се стремете да ядете добре закръглена диета от плодове, зеленчуци, постно месо и пълнозърнести храни.

„ Вашият мозък по някакъв метод не е изцяло обособен от тялото ви, тъй че нещата, които са потребни за тялото ви, са потребни и за вас “, безапелационна е тя. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР